Prijava

Vaša prijava

Zabavno ljeto u Vukovini uz mirise djetinjstva, predstave i oldtimere

[]

Kako bi doživjeli ljeto svim osjetilima, u subotu će se pobrinuti ekipa iz Udruge ‘Vukovina u srcu’. Vrijedni članovi i članice uz pomoć Muzeja Turopolja, Pučkim otvorenim učilištem, ostalim lokalnim društvima i udrugama organiziraju tradicionalnu manifestaciju ‘Vidim, čujem i mirišem ljeto’ u dvorištu kurije Alapić.

Program će se odvijati u subotu 3. kolovoza od 18 sati. Uz pečenje pečenika posjetitelji će moći uživati i u izložbi, kazališnim predstavama, a za filmski dio večeri pobrinut će se Kino Gorica.
U 18:30 sati na rasporedu je edukativna predstava ‘Pčela Stela’ kroz koju će mališani na zabavan način učiti o ekologiji i važnosti pčela, a pripremila ju je odgajateljica Petra Siladi.

Nešto kasnije, oko 19:10 sati slijedi još jedna edukativna predstava. Riječ je o logopedskoj predstavi „Pia Mia i čudesan safari“ koju potpisuje autorski tim Ana Katulić i Marija Antić, u produkciji Plartforme i velikogoričkog Štoos teatra. Predstava je inspirirana istoimenom slikovnicom i logopedsko-edukativnim projektom ‘Pia Mia’.

Na kazališne daske stat će i dugoselski amateri koji će izvesti predstavu ‘Hudi beteg’ čiji scenarij i režiju potpisuje Štefica Fanjek. Uspješna predstava prva je od kazališnih uradaka polaznika radionice kazališnog amaterizma u sklopu europskog projekta POU Dugo Selo pod nazivom „Radost življenja“, a čija je voditeljica Fanjek.

No, osim kazališnih predstava bit će tu i popratnog sadržaja za sve dobne skupine. Od 18:30 sati odrasli će se moći okušati u kreativnoj radionici oslikavanja tradicionalnih drvenih igračka ‘z Bistre’, a nakon što pogledaju predstave tome će se od 20 sati moći priključiti i djeca.

Na manifestaciju stižu i članovi Oldtimer kluba Turopolje, a koji će vas provozati u svojim neobičnim oldtimerima, traktorom i ‘ludim’ prikolicama. Uz to ne propustite i vožnju kočijom za što su zaduženi gosti iz Hrašća. Imat ćete priliku razgledati i izložbu starih igračaka.

Svemu će u sumrak posebnu čar dati i svjetlosna rapsodija kojom će se na poseban način istaknuti skulpture kipara Mladena Mikulina.

– Kao što vidite sadržaja neće nedostajati, na vama je samo da nam se pridružite i doživite ljeto u Vukovini svim osjetilima – ističu i pozivaju organizatori.

 

Ova objava Zabavno ljeto u Vukovini uz mirise djetinjstva, predstave i oldtimere se prvi puta pojavila na cityportal.hr.