Prijava

Vaša prijava

Igrao za Standard Liege i Rijeku, preko Švedske dolazi u – Goricu!

[]

Početak nove sezone u SuperSport HNL-u sve je bliže, a tim povodom pred novinare su izašli trener Rajko Vidović, kapetan Jurica Pršir, ali i predsjednik, odnosno v.d. sportskog direktora Nenad Črnko. U cijelom tom druženju izrečeno je puno toga, a kao svojevrsno iznenađenje stigla je objava prvog čovjeka kluba o dolasku novog igrača.

– U četvrtak će u Hrvatsku doletjeti, a zatim i ugovor s Goricom potpisati Damjan Pavlović. Ima 23 godine, igra na poziciji čiste “šestice”, pravi je zadnji vezni, a to je ono što smo i tražili – otkrio je predsjednik Črnko.

Bit će to, dakle, ukupno osmi novi igrač Gorice ovog ljeta, nakon što su iz Dinama došli Toni Majić, Ante Sušak, Vito Čaić i Jakov Gurlica, iz Maribora Marko Kolar, sa Cipra Martin Šlogar, a iz Hajduka Dino Mikanović. Ujedno, radi se o igrači koji bi trebao odmijeniti Filipa Mrzljaka, koji je otišao u Indiju, odnosno zaoštriti konkurenciju u veznom redu.

Pavlović je rođen u belgijskom Eupenu, u srpskoj obitelji, a u Belgiji je i odrastao. Počeo je u Eupenu, da bi vrlo brzo otišao u akademiju Standarda iz Liegea. U redovima velikana belgijskog nogometa proveo je cijeli omladinski staž, ušao i u prvu momčad, kroz nešto više od dvije sezone skupio više od 30 nastupa u najvišem rangu belgijskog nogometa, da bi u rujnu 2022. došao u Rijeku.

Igrač kluba s Kvarnera bio je sve donedavno, no u međuvremenu je odradio i jednogodišnju posudbu u švedskom Degerforsu, kao i proljeće bez nastupa u “pravim” utakmicama. Bivši trener Gorice Željko Sopić nije ga vidio u svojim planovima, aktualni trener Gorice Rajko Vidović rado će ga vidjeti u svojoj svlačionici. Uz igračku kvalitetu, Pavlović bi trebao donijeti i dozu sportske drskosti, garda kojeg je često nedostajalo tijekom proljetnog dijela prošle sezone, jer upravo po tome ga se nekako najlakše pamti iz dana u Rijeci…

U mlađim uzrastima igrao je za reprezentacije Belgije i Srbije, a u Gorici će pokušati vratiti svoju karijeru na zacrtani put.

Ova objava Igrao za Standard Liege i Rijeku, preko Švedske dolazi u – Goricu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.