Prijava

Vaša prijava

Subotom navečer, nedjeljom ujutro: Gashi iz rukava i deset lakih komada!

[]

Došao je u ponedjeljak, nakon što je imao neke razgovore s Kustošijom, i priključio nam se na treninzima. Na prvu sam vidio da se radi o jako zanimljivom igraču, a kad smo ga vidjeli u prijateljskoj protiv Krke, svi smo se složili da dečko definitivno ima potencijala, a kako je falilo igrača i za seniorsku utakmicu, poslali smo ga “gore”…, priča trener juniora Gorice Igor Čagalj nakon što nam je odslovkao ime i prezime igrača koji je šokirao malobrojne prisutne u nedjelju ujutro.

U subotu navečer seniori su otvorili sezonu nogometno siromašnim remijem (0-0) s Varaždinom na svom, ugodno popunjenom stadionu. Bilo je lijepo, večer je bila idealna za nogomet, ali igrači na terenu, napose igrači Gorice, nisu isporučili očekivano. Golova nije bilo, što je jako dobra vijest, jer Varaždinci su bili bolji, opasniji, konkretniji… A ipak, ništa-ništa!

Svi oni koji nisu dobili minutažu skinuli su se jutro poslije, pa u 10 sati istrčali na megdan Lučkom, klubu iz 3. NL Centar, odnosno četvrtog ranga hrvatskog nogometa. Rajko Vidović postavio je Banića na gol, juniora Kasumovića i Suška na bokove, Gurlicu i Matkovića u sredinu obrane, a važećom vizom vraćeni Sekou Sagna i debitant Dejan Pavlović držali su defenzivu veznog reda. Prema naprijed operirali su Čaić, Majstorović i Vrzić, te najistureniji Caio Cruz.

I ta je ekipa još i imala milosti, jer nakon 45 minuta bilo je 2-0, zabijali su Vito Čaić u četvrtoj i debitant Pavlović u 40. minuti, a praktički ista postava zabila je i za 3-0. Konkretnije, to je učinio Cruz u 55. minuti, a malo potom mjesto u samom vrhu napada zauzeo je jedan do tog trenutka potpuno anoniman igrač.

Medin Gashi rođen je 2006. godine, u veljači je postao punoljetan, a već je stigao impresionirati igrajući za matični KF Vushtrria. Riječ je o kosovskom drugoligašu, iz kojega je ovog ljeta krenuo u potragu za srećom. U Kustošiji nije prošlo, u Gorici su mu odlučili dati priliku, a on je uzvratio s – pet komada!

Samo tri minute nakon što je ušao, krenuo je golgeterski show mladog Medina. U 63. minuti zabio je za 4-0, u 68. za 5-0, u 74. za 8-0, u 76. za 9-0 i u 87. za konačnih 10-0!

Nevjerojatne brojke, jer čovjek je zabio četiri gola za 13 minuta, ukupno pet za puno manje od pola sata provedenih na terenu… Zabija raznovrsno, agresivan je i okomit, očito i efikasan, što definitivno pokazuje da je potencijal tu. U prijateljskoj utakmici juniora protiv Krke također je odigrao jako dobru utakmicu, ali nije zabio. Dva dana poslije kod seniora baš se raspucao…

Sjajnu dionicu odradio je ovoga puta i Senegalac Arona Fall, koji je svoju minutažu iskoristio za dva gola u kratkom periodu, u 70. i 72. minuti, a i mimo toga je odigrao vrlo zanimljivu utakmicu.

Naravno, ne treba smetnuti s uma činjenicu da je riječ o ogledu s klubom iz četvrtog ranga natjecanja, ali ni puno niže rangiranim klubovima nije lako zabiti deset komada. Kao što nikome nije lako zabiti četiri komada u 13 minuta… Goričani su to ovoga puta uspjeli, nije bilo milosti prema zbunjenom protivniku, u čijim redovima mogu sa sjetom prepričavati ne tako davnu prošlost, kad su Lučko i Gorica bili veliki rivali, kad su igrači iz Gorice rado odlazili u Lučko…

Danas smo u situaciji, eto, da gorički “rezervisti” natrpaju do vrha mrežu bivšeg prvoligaša iz Lučkog.

Ova objava Subotom navečer, nedjeljom ujutro: Gashi iz rukava i deset lakih komada! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.