Prijava

Vaša prijava

Transfer iz drugog plana: Ante Matej Jurić iz Gorice odlazi u Bresciju?!

[]

Uživam ovdje, u Velikoj Gorici doslovno se osjećam kao kod svoje kuće, više je puta u posljednje vrijeme ponavljao Ante Matej Jurić (21), koji je još tamo u siječnu 2022. godine došao u srce Turopolja, udomaćio se, stekao prijatelje i kroz nogomet i izvan njega, pri čemu je cijelo vrijeme bio željan nove prilike i iskoraka, ali i svjestan da se takvo nešto može dogoditi u svakom trenutku.

Dogodilo se baš neposredno uoči prve utakmice u novoj sezoni, Jurić je prema svemu sudeći na sitni koračić od odlaska iz Gorice!

Nakon dvije i pol turbulentne, događajima i detaljima, dobrim i manje dobrim trenucima isprepletene godine, stasiti napadač iz Čepina tako gotovo sigurno napušta naš klub, u koji je stigao preko treće lige, iz redova Belišća. Čak 15 golova u prvoj polusezoni privuklo je pažnju goričke struke i Jurić je došao u Goricu. Međutim, iz Belišća su imali svoje uvjete, priča je potrajala i završila tako da je Jurić morao pauzirati do kraja sezone. Samo treniranje, ništa utakmice, čekanje i čeličenje…

Njegov novi početak bila je ona očajna jesen, prvo pod vodstvom Toplaka, a zatim Angelovskog, u čemu se mladi napadač iz treće lige s pauzom iza sebe nije uspio snaći. Kad je konačno ulovio zalet, pod Željkom Sopiću u proljeću za pamćenje, kad se činilo da dolazi na svoje, u nezaboravnih 5-4 protiv Istre nezgodno je pao i slomio ruku. Nova pauza, nova muka.

Svi su ti trenuci prolazili kroz glavu kad je zabijao za pobjede protiv Dinama i Hajduka u prvom dijelu prošle sezone, oba puta u 92. minuti, oba puta za pamćenje. Bila su to ujedno i dva daleko najveća, najznačajnija trenutka za Antu Mateja Jurića u dvije i pol goričke godine, bile su to slike koje će ostati dok budemo pratili kako mu napreduje karijera.

U dresu Gorice odigrao je ukupno 54 utakmice, postigao šest golova i podijelio četiri asistencije, plesao između lijevoga krila i samog vrha napada, a sad će svoj put nastaviti graditi u klubu čiji su dres nosili i velikani poput “zlatnog repića” Roberta Baggija ili jednog od najvećih trenera svih vremena Pepa Guardiole.

Gorica je, usput rečeno, ostala bez jedanaestoga igrača ovog ljeta, a pritom se nešto valjda i zaradilo. Očekivalo se da će se to dogoditi s Prširom, Krizmanićem ili Banićem, ali iz drugog plana, posljednji put kao igrač Gorice, utrčao je Jurić…

Službena potvrda očekuje se tijekom nedjelje ili u ponedjeljak, a neki izvori govore da se Brescia obvezala isplatiti 400.000 eura odštete, uz dodatne bonuse od eventualne sljedeće prodaje.

Ova objava Transfer iz drugog plana: Ante Matej Jurić iz Gorice odlazi u Bresciju?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.