Prijava

Vaša prijava

Može li barem netko izvući nešto dobro iz užasnog euro četvrtka? Recimo, Gorica…

[]

Nakon prvoga gostovanja, prvog poraza i prvog pogotka u sezoni, nakon tih 1-2 u Puli kod Istre 1961, nogometaši Gorice mogli su jedino okrenuti se sljedećem izazovu. I izvući pouke iz loših trenutaka, a one dobre koristiti kao smjer kojim treba ići… Osam dana smjestilo se između gostovanja u Istri i domaćeg ogleda s Osijekom, a Gorica je u tih osam dana imala mir. Za razliku od Osijeka.

Sljedeći protivnik Gorice imao je sve osim mira u danima iza nas. Prvo je Opus Arenu uzdrmao “slučaj Mierez”, naprasni odlazak daleko najboljeg igrača, otišao je i važan branič Duarte, a kao epilog svega skupa put u daleki Azerbajdžan ispao je loš po Osječane kako god okreneš! Primili su još jedan gol u 90. minuti, zbog toga morali igrati produžetke, iscrpljujućih 120 minuta, da bi na kraju priče ispali nakon kriminalno lošeg izvođenja kaznenih udaraca. Kući su se vratili poraženi, utučeni, zabrinuti, umorni, iscrpljeni…

A već četiri dana poslije morat će istrčati na Gradski stadion, izaći na megdan svježoj i spremnoj Gorici. U prva dva nastupa u novoj sezoni Goričani su ulovili jedan bod, doma s Varaždinom na otvaranju, a protiv Osijeka im se pruža (ne)očekivana prilika na početku malo jačeg niza… Nakon što se “potuku” s trupama Talijana Coppitellija, Rajko Vidović i njegovi igrači ići će u goste Dinamu, pa će dočekati Šibenik i Rijeku, a zatim putovati u Split.

Drugim riječima, svaku priliku da se ulovi bod ili sva tri treba objeručke prihvatiti. I pretvoriti je u konkretne brojke, jer da se već sad zaključiti da će ovo biti prilično zeznuta sezona. U sljedećih pet utakmica to će se pogotovo vidjeti, jer povezalo se u nizu kompletna “velika četvorka” i iznenađujuće dobri Šibenik, što će reći da iz ove perspektive sve govori kako je ranjeni i iscrpljeni Osijek ponajbolja prilika koja će se ponuditi.

Gorica će, uvjereni smo, u trećoj utakmici sezone biti bolja nego u prethodne dvije, u prvom redu što se tiče napadačkog učinka. Vrtio je dvije opcije trener Vidović u prve dvije utakmice, oba puta kretao sa Šlogarom i Kolarom, po jedanput s Majićem i Majstorovićem, a nakon odlaska Jurića nekih drugih opcija ni nema. I zato vapi za pojačanjima na ofenzivnim pozicijama, jer ovaj će kadar teško biti dovoljan za sve ono što slijedi, ne samo u sljedećih pet, nego u preostale 34 utakmice.

Spominjao se kao jedna od opcija i Kristijan Lovrić, službeno i dalje igrač Osijeka, ali legenda Gorice i jedan od najskupljih igrača u povijesti Osijeka danas nije – nigdje. Ni u Osijeku, ni u Gorici, ni igdje drugdje… Neće s druge strane biti ni ostatka goričkog društva iz one Sopićeve sezone, jer Vinko Petković davna je prošlost, Slavko Bralić otišao je u Celje, a Kristian Fućak na kraj klupe, no zato će se Goričanima suprotstaviti dojučerašnji suigrač Marko Soldo.

Nedjelja, 21 sati, Gradski stadion. I prilika koji bi bilo sjajno iskoristiti. Europski četvrtak naših klubova bio je katastrofalan, užasavajući, pa je preostalo jedno da barem netko pokuša izvući nešto dobro iz svega toga. Gorica, naprimjer…

Ova objava Može li barem netko izvući nešto dobro iz užasnog euro četvrtka? Recimo, Gorica… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.