Prijava

Vaša prijava

Amerikanka Cassandra u Gorici: ‘Konkurencija je jako ambiciozna ove sezone…’

[]

Ljeto je bilo vruće u svijetu ŽNK Gorice, vrtjele su se razne kombinacije, igračice su odlazile za lukrativnijim ponudama, dolazile su i neke nove djevojke, vratila se kapetanica… Nakon svega, trener Stefan Rajić okupio je Goričanke na pripremama 6. kolovoza, i to na Gradskom stadionu. Lani su trenirale u Meštrici, prije toga u Lukavcu, a sad su konačno i cure tamo gdje im je mjesto – na stadionu.

Nažalost, među njima više nije nekoliko važnih igračica. Katarina Đukić otišla je u ambiciozni Agram, Lotta Rendulić u ambiciozni Dinamo, Anja Miočinović vratila se kući, u sisački Frankopan, otišla je i Rajna Franulić, Valentina Vinetić prestala je igrati… Veliko je pitanje hoće li u sezoni pred nama uopće igrati Helena Štimac, kojoj tek slijedi operacija koljena, dok bi se Lucija Vunić i Nika Tokić trebale vratiti tijekom zimske pauze.

Daleko najveće pojačanje svakako je povratak kapetanice Perice Cicijelj nakon nezgodne ozljede lakta, ali nije Perica i jedino pojačanje. Iz Hajduka je stigla krilna igračica Lucija Vrdoljak, a istovremeno je njezin brat Tadija postao novi igrač NK Kurilovca. Stigla je i Andrea Šćukanec iz Pregrade, prošle sezone prva strijelkinja druge lige, koja bi također mogla biti ozbiljno pojačanje.

Hoće li to biti i treća nova igračica, tek ćemo vidjeti, ali u kadru će svakako biti i Amerikanka Cassandra Morales. Djevojka iz Texasa, odnosno San Antonija, odlučila je okušati sreću u europskom nogometu, a u potrazi za prilikom došla je do Gorice… Vezna je igračica, želju očito ima, utakmice će pokazati i koliko ima kvalitete.

S aktualnim kadrom trener Stefan Rajić dogovorio je utakmicu protiv zagrebačkog Agrama, koji će ove sezone loviti – naslov prvakinja! Značajno osnažena ekipa Agrama bila je uvjerljiva protiv Goričanki (0-8), da bi već vikend poslije Rajićeva ekipa lakoćom pobijedila slovenski Aluminij (8-2). Zahtjevan protivnik bit će i Dinamo u “generalki” u subotu, u utakmici koja će se igrati u Vukovini.

Taj ogled s Dinamom bit će posljednja priprema za početak prvenstva i za – Dinamo! Naime, već u prvome kolu, 1. rujna, naše nogometašice gostuju kod Dinama u Maksimiru, a upoznavanje s trenutačnim stanjem odradit će tjedan ranije…

– Koliko se može shvatiti, čak pet klubova ulazi jako ambiciozno u sezonu. Agram se značajno pojačao, Dinamo također, tu je prvak Osijek, sve bolji Hajduk, čak se i Međimurje bitno pojačalo… U padu je Split, a uz nas je tu i još Neretva iz Metkovića, novak u ligi. U svakom slučaju, čeka nas zanimljiva sezona – kaže trener Gorice Stefan Rajić.

Ova objava Amerikanka Cassandra u Gorici: ‘Konkurencija je jako ambiciozna ove sezone…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.