Prijava

Vaša prijava

Vrbovec centar tradicionalnih gastro delicija, a nastupit će i Grše, Petar Grašo, Željko Bebek

[]

Grad Vrbovec priprema se za još jedno iznimno izdanje Festivala tradicionalne hrane “Kaj su jeli naši stari”, koji će se održati od 23. do 25. kolovoza, a vrhunski provod i zabavu obećava sami glazbeni program festivala. Glavne zvijezde ovogodišnjeg festivala su špek, kobase i, naravno, vrbovečka pera – kraljica Festivala.

U srcu Vrbovca, grada Zrinskih i rodnom mjestu Marije Jurić Zagorke, ponovno ćemo oživjeti okuse prošlih vremena. Ove godine, festival se otvara svečanom ceremonijom u petak, 23. kolovoza u 19 sati na Ljetnoj pozornici.  Čast i odgovornost očuvanja tradicije leži na vrijednim rukama žena iz vrbovečkih udruga, koje će i ove godine pripremati jela po receptima svojih baka, a najbolja među njima bit će nagrađena.

Više od 20 punktova s tradicionalnim delicijama, kulinarske radionice i bogat kulturni te zabavno-glazbeni program očekuju posjetitelje na čak pet gradskih pozornica. Od predstava i izložbi do koncerata, Vrbovec će ovaj vikend živjeti u ritmu prošlih vremena, ali s modernim dodirom.

Na kraju svakog dana ispunjenog zanimljivim programom, posjetitelje očekuju spektakularni koncerti: u petak, 23. kolovoza, Vojko V i Grše zagrijat će publiku svojim hitovima; u subotu, 24. kolovoza, Petar Grašo priredit će nezaboravan glazbeni doživljaj; dok će u nedjelju, 25. kolovoza, Željko Bebek zatvoriti festival u velikom stilu.

Ovaj jedinstveni festival, koji ponosno obilježava svoju 43. godinu postojanja, već desetljećima okuplja ljubitelje tradicionalne kuhinje i očuvanja bogatstva hrvatske kulinarske baštine. Priča ovog festivala nije samo priča o hrani, već o zajedništvu, ljubavi prema tradiciji i bogatoj povijesti koju ovaj kraj baštini. Kroz okuse i mirise i zvukove Vrbovca, festival će sve prisutne vratiti u prošlost i još jednu godinu za redom otkriti što su jeli naši stari. Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva sve ljubitelje dobre hrane, glazbe i tradicije da se pridruže manifestaciji u Vrbovcu.

Cjelovit program trodnevne manifestacije dostupan je ovdje.  

Ova objava Vrbovec centar tradicionalnih gastro delicija, a nastupit će i Grše, Petar Grašo, Željko Bebek se prvi puta pojavila na cityportal.hr.