Prijava

Vaša prijava

Kurilovec utrpao tri komada Gorici! Senadovi klinci sredili Rajkove “rezerviste”

[]

Večer ranije odrađen je pristojan posao u Maksimiru, porazu unatoč, jer Gorica je odigrala korektnu utakmicu u sudaru s prvakom, a nedjeljno jutro ponudilo je nastavak niza. Trener Rajko Vidović želi dan nakon svake prvenstvene utakmice igrati prijateljsku utakmicu, u kojoj bi minutažu dobili svi koji dan ranije nisu u značajnoj mjeri participirali u ligaškom izazovu.

Padali su tako u tim utakmicama dosad drugoligaši Rudeš i Jarun, četvrtoligaš Lučko popio je deset komada, brojali su se golovi i asistencije… A onda je, jutro nakon Dinama, na Gradski stadion stigao gradski rival. Kurilovec, drugi gorički klub, na ovaj je način odabrao odraditi “generalku”, tjedan dana prije nego će startati u novu sezonu 3. NL Centar. Trener Senad Harambašić doveo je svoje trupe na megdan prvoligaškim igračima i – zaustavio niz!

Kurilovčani su hrabro istrčali u sudar s igračima kao što su Žiger, Đekić, Matković, Gurlica, Sušak, Lazarov, Pavlović, Skrbin, Vrzić, Majić i Gashi, dominirali su u želji i agresiji, dok su se Goričani – loptali. Hitri i energični napadači gostiju s Udarnika radili su puno problema goričkoj obrani, a prva kazna stigla je u 13. minuti. Žlebečić je lijepo prošao po lijevoj strani i poslao loptu u sredinu, do Elija Chikwada, koji je to lijepo pospremio u mrežu.

Kurilovečki Nigerijac, sve bolji 22-godišnjak Chikwado, na 2-0 povisio je u 22. minuti. Presjekao je dodavanje između stopera Gorice, sjurio se prema golu, izdržao duel i uspio još jednu loptu poslati iza leđa Karla Žigera. Pitanje pobjednika praktički je riješeno u 40. minuti, kad je 17-godišnji Demi Salihović dobro povukao, odigrao za Antonija Novaka, a on s ruba kaznenog prostora lijepo pogodio za 3-0!

Zabili su Kurilovčani još jednom, no gol Salihovića u 50. minuti poništen je zbog malog zaleđa, dok Gorica nije uspjela ništa promijeniti na semaforu ni uz pomoć Cruza, Šlogara i Sagne, koji su naknadno ušli, jednako kao i juniori Barišić, Stojanov i Raguž. Uz njih, zaigrao je od početka nastavka, tamo na lijevom krilu, i novi igrač – Elie Mpanzu. Momak iz DR Konga, 22-godišnjak visok 165 centimetara, došao je večer prije na probu, ali i on se uklopio u opće goričko sivilo.

Počevši od obrane, u kojoj su se promjene događale već nakon 20-ak minuta, preko veznog reda, sve do navale, bio je to podbačaj. I snažan šamar svima koji su možda poletjeli, bili uvjereni da su zaslužili igrati više u prvenstvu… Moglo bi to i pomoći treneru Vidoviću u nastojanjima da svoje mlađe igrače malo spusti na zemlju, ali s razlogom je trener bio ljutit nakon ove predstave. Osim možda dvojice ili trojice, bilo je to daleko od potrebne razine.

Kurilovec je, s druge strane, u svoju riznicu pospremio vrijedan skalp, u utakmicu koju će na Udarniku još dugo pamtiti. Da, bili su to gorički “rezervisti”, ali i među njima je sasvim dovoljno prvoligaškog iskustva, kao i pojedinačne kvalitete, da bi ovakva pobjeda odjeknula. Pomoći će ovakav rasplet i treneru Kurilovca Senadu Harambašiću, jer njegovi su se dečki sigurno napunili lijepom dozom samopouzdanja uoči početka prvenstva, a možda su i postali svjesni svojih mogućnosti. Jako je zanimljivu momčad posložio Senad, Kurilovčani izgledaju obećavajuće, imamo razloga nadati se jednoj dobroj sezoni na Udarniku…

Predahnut će na jedan dan i jedni i drugi, a od utorka kreće priprema za prve sljedeće izazove. Gorica u petak dočekuje Šibenik u 5. kolu HNL-a, Kurilovec u nedjelju gostuje kodo Bistre u 1. kolu 3. NL Centar.

Ova objava Kurilovec utrpao tri komada Gorici! Senadovi klinci sredili Rajkove “rezerviste” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


FRIK IZ KVARTA – Sunce je najljepše kad gasne

Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.