Prijava

Vaša prijava

Tužna obljetnica: I gorički vatrogasci u 15:25 sati prisjetit će se stradalih kolega na Kornatima

[]

Danas, točno u 15:25 upalit će se vatrogasne sirene diljem Hrvatske u spomen na 12 vatrogasaca, poginulih prije 17 godina na Kornatima. Uz upaljene sirene, vatrogasci će se prisjetiti preminulih kolega čitanjem njihovih imena i paljenjem svijeća. Sirene će na 60 sekundi danas zasvirati i u Velikoj Gorici i široj okolici.

– Vijest koja je došla toga dana do nas obilježila je nas vatrogasce za cijeli život te se sa sjetom prisjećamo naših kolega koji su odrađivali svakodnevni zadatak, ali ipak sudbina je htjela drugačije – ističu iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

A članovi DVD-a Buševec položit će vijenac i zapaliti svijeće na groblju u Vodicama te će jedna ekipa sutra sudjelovati na 6. memorijalnom Fire combat natjecanju ‘Srce Kornatsko’.

Podsjetimo. Kornatska tragedija dogodila se 30. kolovoza 2007. godinekada je skupina vatrogasaca nastradala pri gašenju požara na otoku Velikom Kornatu. Od ukupno trinaest vatrogasaca u skupini zahvaćenoj požarom, dvanaest ih je poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini koji je preživio bio je tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog.

Spomenimo i kako je Vlada RH na 20. sjednici je prihvatila prijedlog Odluke da se 30. kolovoza proglasi Danom sjećanja na poginule hrvatske vatrogasce te ga uputila na donošenje Hrvatskom saboru.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ova objava Tužna obljetnica: I gorički vatrogasci u 15:25 sati prisjetit će se stradalih kolega na Kornatima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.