Prijava

Vaša prijava

Ispred knjižnice u srijedu izložba o ‘Starim poljoprivrednim traktorima’

[]

Gradska knjižnica Velika Gorica i Oldtimer klub Turopolje pozivaju u srijedu na otvorenje izložbe ‘‘Stari poljoprivredni traktori” koje će se održati ispred Središnjeg odjela od 18 sati.

– Postoji jedna velika kultura održavanja tih vozila koja su svojevremeno služila ljudima da lakše obrađuju svoja zemljišta. Po cijeloj Hrvatskoj počele su se održavati takve priredbe na kojima se okupljaju vlasnici starodobnih traktora. Primijetili smo da su ta vozila danas pojava, ne samo odraslima koji volimo kulturnu tehničku baštinu, već i za sve građane, pa smo ovu godinu i prozvali godinom starodobnih traktora – istaknuo je predsjednik goričkog Oldtimer kluba Vladimir Štarkelj.

Uvodno predavanje na otvorenju izložbe održat će član kluba Dalibor-Matija Sabo.

– Izabrali smo 12 velikih panoa na kojima će biti slike, a uz to će stajati i popratni tekst u kojem smo opisali tehničke karakteristike tih starodobnih traktora. Posjetitelji će moći saznati od kada do kada su se proizvodili, koja je bila njihova snaga, namjena…koga to zaista zanima imat će priliku da se upozna s traktorima koji su bili proizvedeni prije 70 ili 80 godina – istaknuo je Štarkelj.

Izložba je sjajna uvertira u veliki Oldtimer show koji će se u našem gradu održati u subotu 14. rujna u Parku dr. Franje Tuđmana od 15 do 19 sati.,

 

Ova objava Ispred knjižnice u srijedu izložba o ‘Starim poljoprivrednim traktorima’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.