Prijava

Vaša prijava

Kurilovečki niz ide dalje: Domaći Pribić u kupu “nestao” u šest minuta…

[]

Dok su nogometaši Gorice, našeg prvoligaša, muku mučili u gostima kod tri razreda niže rangiranoga kluba iz Đakova u hrvatskom Kupu, njihovi “sugrađani” s Udarnika, smješteni također u četvrti rang, u županijskom Kupu gostovali su kod Pribića, koji je još tri lige niže, na sedmoj stepenici hrvatskog nogometa. Trener Senad Harambašić imao je tako prostora dati priliku i nekim igračima koji su u prva dva kola prvenstva imali manju minutažu, a dečki su posao odradili s kudikamo manje poteškoća od kolega iz Gorice.

Završilo je 4-1, rezultatski jednostavno i uvjerljivo, ali neizvjesnost je trajala sve do posljednjih 20-ak minuta. Momčad u kojoj su bili golman Crnolatec, pa još i Caganić, Šarić, Banić, Završki, Radočaj, Ožanić, Ferina, Mateo Pršir, Žlebečić i Novak, do vodstva je uspjela doći u 42. minuti. Kurilovčane je u vodstvo doveo Jakov Caganić, 20-godišnjak koji se ovog ljeta vratio na Udarnik nakon jedne sezone u dresu mićevečkog Klasa, i moglo se u tom trenutku učiniti da stvari idu prema svom rješenju.

Novaka je na poluvremenu zamijenio David Pršir, umjesto Žlebečića ušao je Banić, za očekivati je bilo podizanje tempa i rješavanje utakmice, ali umjesto toga su – domaćini izjednačili. Tomić je u 53. minuti pogodio za 1-1 i Kurilovčani su opet bili na početku. Sljedećih 15-ak minuta gosti s Udarnika tražili su način kako doći do novog vodstva, a onda je došlo njihovih pet minuta. Točnije, šest…

U glavnim ulogama bili su igrači s klupe, jer u 69. minuti svoj je prvi gol u dresu Kurilovca zabio David Pršir. Samo dvije minute poslije, a točno četiri minute nakon što je ušao u igru, pogodio je i 19-godišnji Borna Cindrić, a u 75. minuti stariji brat Pršir, 21-godišnji David, kompletirao je šestominutni “blitzkrieg” svojim drugim golom za konačnih 4-1.

Nakon dvije minimalne (1-0) u prvenstvu, bila je to treća uzastopna pobjeda Kurilovca na otvaranju sezone, a niz će igrači trenera Harambašića pokušati nastaviti već u subotu, na gostovanju kod zagrebačkog HAŠK-a.

I juniori zablistali u Kupu!

Uspjehu iz kupa treba svakako dodati i uspjeh juniorske momčadi, pod vodstvom Zvonka Radoša i Hrvoja Jančetića. Golovima Forjana i Čumpeka, juniori Kurilovca pobijedili su 2-0 vršnjake iz zaprešićkog Inkera i plasirali su se u polufinale županijskog kupa. Momčad je to koja od ove sezone nastupa u drugom rangu hrvatskog juniorskog nogometa, čak i “oslabljena” neigranjem nekih igrača koji su u prvoj momčadi, ali očito dovoljno kvalitetna da se obračuna i s ovako ozbiljnim protivnikom.

Ova objava Kurilovečki niz ide dalje: Domaći Pribić u kupu “nestao” u šest minuta… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.