Prijava

Vaša prijava

Zaklada Ana Rukavina u Galženici upisuje u svoj “registar dobrote”

[]

U zaista značajnom broju slučajeva Velikogoričani su pokazali da imaju veliko srce, spremno su se odazivali na brojne humanitarne akcije, a vidi se to i po odazivu na akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Po tom pitanju znao je naš grad čak i rušiti rekorde, iskazivati se i kroz broj ljudi i kroz nagrađene darivatelje krvi, a sad se otvorila potreba da se odazovu oni najhrabriji, oni najvećeg srca.

“U srijedu, 25. rujna od 11 do 13 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s gospođom Martom Šurmanović i Gradom Velikom Goricom, održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u prostoru Doma kulture Galženica, Trg Stjepana Radića 5, kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem”, objavili su iz Zaklade.

Postoje, naravno, i uvjeti koji se moraju ispuniti, ali želja, volja i odlučnost temelj su svega.

“Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje 7 ml uzorka krvi za tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta”, pojašnjavaju iz Zaklade Ana Rukavina.

Ova objava Zaklada Ana Rukavina u Galženici upisuje u svoj “registar dobrote” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.