Prijava

Vaša prijava

FOTO Sve je planulo u sat i pol! Mraclinske Anđele pripremile delicije za prste polizat

[]

Manifestacija ‘Po starinski’ niti ovoga puta nije iznevjerila. Na Drevovom gruntu u Mraclinu okupili su se ljubitelji domaćih delicija, a čija nepca nisu ostala razočaranima ukusnim jelima spravljenim prema starinskim receptima vrijednih članica Društva žena ‘Anđela Lovreković’.

– Iskusniji posjetitelji ove priredbe već su u 14 sati formirali red pred blagajnom jer se zna da ponuda neće dugo odlijevati potražnji: bilo je tu krpica sa zeljem ili “krautflekrli” uz pečenu vratinu, bunceka s kiselim zeljem, sarme s kramperom i nezaobilaznih štrukli s tropom. Zelje je, kako vidimo, bilo u središtu programa, ali nisu zaostajali ni kolači, kojih je bilo jedanaest vrsta – javljaju iz Mraclin.hr.

– Vrlo sam zadovoljna i brojem posjetitelja i kvalitetom ponude – sve je planulo za manje od sat i pol! Zahvaljujem svima koji su nam pomogli u pripremanju ove manifestacije, naši gosti kojih je zaista bilo odsvuda mogli su sa sobom ponijeti i souvenir iz Mraclina, čardak ili turopoljske majice koje su također bile u ponudi. Sada se mirno okrećemo paljenju rakija gdje ćemo uzvratiti KUD-u Dučec za lijepu suradnju – zadovoljno je komentirala predsjednica ‘Anđela’ Vesna Tafra.

Ne sumnjamo kako ova spelancija, pomalo ulazi u stalni kalendar događanja, ne samo Mraclinaca već i posjetitelja susjednih mjesta pa i šire.

Foto: Matija Kos/Katarina Čubra

Ova objava FOTO Sve je planulo u sat i pol! Mraclinske Anđele pripremile delicije za prste polizat se prvi puta pojavila na cityportal.hr.