Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba potpisala ugovor za rekonstrukciju pročistača

[]

Tijekom ljetnih mjeseci VG Vodoopskrba krenula je s opsežnim radovima na zamjeni cjevovoda u jednoj od najprometnijih velikogoričkih ulica. Odabrani vremenski period itekako ima smisla jer je tada, zbog godišnjih odmora i ljetnih školskih praznika, znatno manje sudionika u prometu, što je olakšavajuća okolnost i za djelatnike prilikom izvođenja radova, ali i radi izbjegavanja stvaranja prometnih zastoja i gužvi.

Inače, gradilište u Zagrebačkoj ulici podijeljeno je na tri dionice u duljini u prosjeku 450 metara i odrađene su kritične točke tijekom ljetnog razdoblja. Također, prije početka nove školske godine djelatnici su izradili zasunske komore na dva najkritičnija raskrižja; raskrižje sa ulicom Hrvatske bratske zajednice i sa Zadarskom ulicom.

Većinom povoljni vremenski uvjeti u periodu trajanja radova išli su na ruku planiranim rokovima izvođenja radova te se upravo završava prva dionica trase cjevovoda od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do autobusnog stajališta kod Gradskog groblja. Trenutačno su tijeku ispitivanja izvedene dionice i prespajanje priključaka, nakon čega odmah kreću radovi na drugoj dionici koja se proteže od autobusnog stajališta kod Gradskog groblja do križanja Zagrebačke sa Zadarskom ulicom. Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u Zagrebačkoj ulici obuhvaća ukupnu duljinu od 1.350,25 metara, a postojeće cijevi, zbog dotrajalosti materijala, sklone su čestim pucanjima te održavanje zahtjeva znatna financijska sredstva.

Novi priključci na ruralnom području

Inače, ovaj projekt radova na sustavu javne vodoopskrbe osim radova u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici, uključuje i radove te u naseljima Lekneno, Trnje i Cerovski Vrh. Izgradnja nove vodne infrastrukture Lekneno-Trnje planirana je u duljini od 3,96 kilometara i do sada je odrađeno uvođenje u posao odabranog izvođača radova – tvrtka Multigrad d.o.o., a nakon obilaska terena izvršeno je i geodetsko iskolčenje trase te je u međuvremenu odobren i Elaborat privremene regulacije prometa. Također, izvedeno je 440 metara vodoopskrbnog cjevovoda cijevima promjera 63 milimetra.

Na radovima Vodoopskrbne mreže u Cerovskom vrhu odrađeno je uvođenje u posao izvođača radova, tvrtke Hidro grad d.o.o., a nakon obilaska terena izvršeno je geodetsko iskolčenje trase tako da sljedećeg tjedna započinju radovi na ovom gradilištu. Izgradnja nove vodne infrastrukture isplanirana je za Cerovski Vrh u duljini od 5,66 kilometara a također je uključena i izgradnja kućnih priključaka.

Ovim projektom naša ruralna područja koja nisu u cijelosti pokrivena mrežom sustava javne vodoopskrbe dobit će mogućnost priključka a preostali dio stanovnika imat će osiguranu kvalitetnu i sigurnu vodoopskrbu. Planirani rok završetka radova je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora s izvođačima.

Pročistač kreće u izgradnju

Potpisan je ugovor za rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s austrijskom tvrtkom Strabag AG., čime je okončan postupak javne nabave započet u listopadu prošle godine. Očekivani rok za izvršenje ugovora iznosi 36 mjeseci, a uključuje projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju nadzorno-upravljačkog sustava III. stupnja pročišćavanja.

Brže i lakše plaćanje računa

Početkom rujna VG Vodoopskrba uvela je novu mogućnost plaćanja računa vodnih usluga – KEKS Pay aplikacijom. Za dobivanje računa potrebno je instalirati ovu besplatnu aplikaciju na svoj mobitel, a nakon aktivacije računi za vodne usluge neće više dolaziti u papirnatom obliku na kućnu adresu već u digitalnom obliku u aplikaciji i dodatno na mail koji korisnik zatraži prilikom aktivacije.

Prednosti ovog načina plaćanja su da se usluga dodatno ne naplaćuje, nema skrivenih troškova bez obzira na matičnu banku korisnika. Uz to za razliku od papirnatog formata računa koji iziskuju arhiviranje određeni period u vašim kućanstvima, korisnici usluge KEKES Pay svoje račune mogu pratiti u praktičnom pregledniku u PDF formatu najmanje 2 godine. Osim toga, potvrde o uplati bit će dostupne čak 11 godina.

 

Ova objava VG Vodoopskrba potpisala ugovor za rekonstrukciju pročistača se prvi puta pojavila na cityportal.hr.