Prijava

Vaša prijava

Gorički Albatros odletio je u Dubrovnik Vesni Barišić

[]

Vesna Barišić ovogodišnja je dobitnica jubilarnog 30. Albatrosa za kratku priču ‘Ispričat ću ti priču’, a koju je prosudbeno povjerenstvo izabralo kao najbolju od 20 pristiglih radova na Natječaj.

– Radnja njezinih pripovijedaka se rastvara brutalnošću skandinavskih krimi serija, a i otvoreni krajevi kao da jamče novu sezonu – u ovom slučaju novu priču – povezljivošću koja uobičajenom značenju ´zbirka pripovijedaka´ daje posve novo značenje – komentirali su iz povjerenstva.

Zbirka kratkih priča Ispričat ću ti priču prezentira Domovinski rat i njegove sudionike na jedan drugačiji način, gledajući iz perspektive postratnog promatranja njegovih sudionika, kao i njihovih osobnih trauma, ali i trauma autorice i njene obitelji.

Vesna Barišić, rođena je 1965. g. u Dubrovniku, gdje i danas živi i radi. Diplomirani inženjer cestovnog prometa, većinu radnog vijeka je provela u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Blagoglagoljivost, ljubav za poviješću i očaranost rodnim gradom rezultirale su današnjim poslom turističke vodičice, ne samo turista i posjetitelja Dubrovnika, već i sugrađana za koje osmišljava ture o temama iz povijesti rodnog grada.

 

Ova objava Gorički Albatros odletio je u Dubrovnik Vesni Barišić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.