Prijava

Vaša prijava

FOTO ‘Gozbom’ otvoreno drugo izdanje Oglede festivala, evo što vas čeka večeras

[]

U četvrtak, 3. listopada, u Velikoj Gorici je održano svečano otvorenje 2. Oglede festivala, koji će trajati sve do 5. listopada i uključivati niz inovativnih izvedbi suvremenih umjetnika. Festival je otvoren u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja happeningom “Gozba” Ljiljane Mihaljević, koja je privukla brojne posjetitelje.

– Iako je ovaj festival osmišljen kao festival u javnom prostoru, na kišu nismo mogli utjecati. No kiša je zapravo dobra metafora i ovog festivala, ali i umjetnosti same. To je često nešto novo, nepoznato, možda stvara određeni strah, nelagdu ili otpor jer moramo izaći iz svoje zone komfora. No sve nas to nagrađuje i nadograđuje – rekla je Ana Katulić, organizatorica Oglede festivala te je zahvalila svima koji su pomogli i podržali ovaj projekt.

Foto: Matej Marjanović

Interaktivna instalacija Ljiljane Mihaljević koja je popratila otvorenje 2. Oglede festivala je metafora suvremenog potrošačkog društva. Sama instalacija je tražila od publike da sudjeluje u događanju na razne načine. Uz visoko postavljen stol prepun hrane, posjetitelji su morali pronalaziti kreativne načine da se domognu slastica, što je za cilj imalo izazivanje promišljanja o socijalnim preprekama koje se događaju u našem društvu.

Foto: Matej Marjanović

Petra Gotal, u ime Grada Velike Gorice je pozvala sve da se pridruže i u nastavku programa.

– Ovaj festival je toliko autentičan i odražava temelj Turopolja, naše tradicije na nov način. Čestitam svim sudionicima i onima koji su omogućili da se Festival održava – izjavila je.

Foto: Matej Marjanović

Program se nastavlja i danas. U Centru za posjetitelje u 18:30 sati održat će se interaktivna debata Debatnog kluba Velika Gorica na tezu “Participacija građana u urbanizaciji: ZA/PROTIV, a u 19:30 slijedi kazališna predstava Teatra Verrdi „Kronika nestajanja“ u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja.

Foto: Matej Marjanović

Foto: Matej Marjanović

Foto: Matej Marjanović

 

Ova objava FOTO ‘Gozbom’ otvoreno drugo izdanje Oglede festivala, evo što vas čeka večeras se prvi puta pojavila na cityportal.hr.