Prijava

Vaša prijava

FOTO Kreću radovi na uređenju vatrogasnog doma u Buševcu, otvorenje na proljeće

[]

Na proljeće 2025. godine buševskim vatrogascima, kao i svim mještanima i udrugama, na raspolaganju i u funkciji će biti novi vatrogasni dom. Gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnikom izvođača radova potpisao je ugovor za dovršetak izgradnje vatrogasnog doma vrijedan milijun i 34 tisuće eura.

– Ova investicija predstavlja značajan korak naprijed za cjelokupni ovaj kraj. Ovaj će dom služiti generacijama koje dolaze, povezati ljude ili unaprijediti kvalitetu društvenog života koja je u Buševcu na zavidnoj razini. Hvala svim vatrogascima na podršci koju dajete zajednici, jer je ona puno više od vatrogastva. Nakon što smo završili ovu prekrasnu garažu, slijede radovi na uređenju samog doma. Hvala vam na strpljenju – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uređenje će u potpunosti biti financirano iz gradskog Proračuna.

– Vremena koja su bila pred nama i sredstva koja su bila potrebna za dovršetak, predstavljali su jedn prepreku koju ćemo ovim potpisom ugovora uspješno prevladati. Nadam se da ćemo na proljeće imati otvorenje ovog najvećeg i najljepšeg vatrogasnog doma u Turopolju – poručio je prvi čovjek grada.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Kada je u pitanju vatrogasna infrastruktura, unazad nekoliko godina izgrađen je vatrogasni dom u Kučama, a uz ovaj u Buševcu, radovi idu kraju i na domu u Novom Čiču. A u budućnosti je u planu izgradnja garaže u Šiljakovini, istaknuo je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica.

– To za vatrogastvo znači jako puno. Ove garaže i prostor gdje smo sada, nama u zajednici je najvažnije jer to znači da su nam vozila i oprema na suhom i sigurnom. Hvala Gradu što nas prati u ovim svim izgradnjama jer je riječ o velikim ulaganjima, a mi to vraćamo svojim dobrovoljnim radom, pomaganju u lokalnoj zajednici te spašavanju života i imovine naših sugrađana – dodao je Mrakovčić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Podsjetimo kako se Vatrogasni dom u Buševcu prostire na više od tisuću kvadrata, a uz garaže za vatrogasna vozila veličine oko 120 kvadrata, nalazi se i velika prostrana dvorana od 300 metara kvadratnih kao i same prostorije uprave vatrogasnog društva.

– Bliži se vrijeme kada će naš vatrogasni dom konačno biti stavljen u funkciju. Dom će značiti mnogo za sve naše mjesne udruge koje željno iščekuju završetak radova. Podsjetit ću samo da smo krenuli s rušenjem starog doma 2020. godine, a uz covid i potrese radovi su se malo odužili. Vjerujem kako će ovaj dom biti na ponos svima u Buševcu, ali i gradu – naglasio je predsjednik DVD-a Buševec, Kristijan Horvačić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava FOTO Kreću radovi na uređenju vatrogasnog doma u Buševcu, otvorenje na proljeće se prvi puta pojavila na cityportal.hr.