Prijava

Vaša prijava

Skauti se sjećaju Tihice: U grad stiže više od 300 izviđača, a kuhat će i gulaš

[]

Turopoljska udruga skauta ‘Tur’ sutra će biti domaćin više od 300 izviđača koji će pristići iz svih dijelova Hrvatske u Veliku Goricu kako bi sudjelovali na 13. memorijalu „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ u spomen na Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja, Tihomira Tomašića – Tihicu.

Na prostoru Parka Plemenite opčine turopoljske, izviđači iz Valpova, Osijeka, Karlovca, Koprivnice i Zagreba, sa svojim domaćinima iz Velike Gorice će se družiti i natjecati u igrama poletaraca i izviđačkim disciplinama.

– Poletarci će se kretati gradom te će uz igru i natjecanje svladavati brojne motoričke i logičke zadatke. Oni malo stariji, izviđači i istraživači, na području Parka Plemenite opčine turopoljske natjecat će se u izviđačkim disciplinama poput brzinskog podizanja i rušena šatora, vezivanja čvorova, slanja poruke signalizacijom zastavicama te orijentacijskog kretanja uz pomoć kompas – ističe Alen Konjević iz udruge.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

A od prošle godine, kao nova natjecateljska disciplina uvedeno je i natjecanje u kuhanju gulaša, čime su turopoljski skauti dali svoj doprinos Dječjem Gastro Turopolja. U “kulinarskom” dijelu natjecanja okušat će se 15 ekipa koje će, dokazati svoju gastro snalažljivost i vještinu kuhanja.

–  Turopoljski skauti na svojim aktivnostima vole izazvati sudionike da pokažu koliko svladane vještine znaju primijeniti u praksi. Izviđači, uz ostalo, sami spravljaju svoje obroke, stoga je sudjelovanje na Dječjem Gastru idealna prilika za vježbanje i dokazivanje vještine kuhanja – dodaje Konjević te poziva sve na kušanje izviđačkog krumpir gulaša od 13 sati.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Postrojavanje sudionika i početak Memorijala predviđen je u 10 sati ispred Muzeja Turopolja.

– Pozivamo vas da pokažete svoje veliko srce, podržite male kuhare i kušate njihove obroke. Prikupljene donacije i dobrovoljnim prilozi ići će za SOS Zajednicu mladih u Velikoj Gorici. Osim toga iskoristite vikend za boravak na otvorenom, posjetite sajam učeničkih zadruga, pogledajte čime se izviđači bave, upoznajte se s radom udruge pa vas možda to potakne da se uključite i u ostale redovite aktivnosti izviđača – pozivaju Turovci.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava Skauti se sjećaju Tihice: U grad stiže više od 300 izviđača, a kuhat će i gulaš se prvi puta pojavila na cityportal.hr.