Prijava

Vaša prijava

FOTO Gastro Turopolja: Najfiniju kotlovinu skuhali vatrogasci iz Kosnice

[]

Članovi DVD-a Kosnica ovogodišnji su nositelji titula u spremanju najbolje kotlovine na 23. Gastru Turopolja u Velikoj Gorici. DVD Drnek zauzeo je drugo mjesto, a treća je ekipa iz Plemenite opčine turopoljske.

Rezultati su to natjecanja u kojem su danas sudjelovale 25 ekipe, a ocjenjivali su ih Zlata Muck, Tomislav Špiček, Ribafish i influencer Hungry Mile, odnosno Mile Butorac.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Uz kuhanje kotlovine, ocjenjivao se i najuređeniji stol i najveselija ekipa. Ove su titule ponijela dva susjedna folklorna društva. Buševčani su imali najljepše uređen stol, dok su Mraclini bili najveseliji.

Još jedno izdanje gradske gastro manifestacije prošlo je u znaku druženja sugrađana svih dobi, dobre hrane, a hrana je ono što nas i okuplja sve zajedno oko stola. Mirisa i okusa nije nedostajalo, kao ni domaćih delicija koje su spremile vrijedne udruge i društva. Lokalna zajednica ponovno je pokazala zajedništvo i svoju vrijednost. Manifestaciji koja je itekako postala simbol grada pridružio se i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovo je jedna od naših najljepših manifestacija koja se odvija u našem gradu koja je svake godine sve bolja i bolja. O svemu tome govori broj okupljenih sugrađana na najvećem ručku na otvorenom u gradu – istaknuo je gradonačelnik Ačkar i zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Na ovogodišnje izdanje manifestacije ponosna je i direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

– Posna sam na naš ovogodišnji Gastro Turopolje koji je i ove ispunio park do posljednjeg mjesta. Srca su nam ispunjena zahvalnošću prema svima koji su pridonijeli uspjehu ovogodišnje manifestacije. Posebno zahvaljujemo svim izlagačima, kuharima, volonterima i posjetiteljima – bez vas ovo ne bi bilo moguće! Zajedno smo stvorili nezaboravno iskustvo, proslavili bogatstvo turopoljske gastronomije i uživali u izvrsnim okusima našeg kraja. Vidimo se sljedeće godine s novim delicijama, idejama i druženjima – poručila je Toth.

 

 

 

Ova objava FOTO Gastro Turopolja: Najfiniju kotlovinu skuhali vatrogasci iz Kosnice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.