Prijava

Vaša prijava

Mata se vraća kući! Omiljeni Nizozemac ponovno u goričkoj svlačionici

[]

Nepunih 15 mjeseci nakon što je napustio HNK Goricu, ali i Veliku Goricu, koja mu je dom bila više od četiri godine, “kući” se vraća Matthew Steenvoorden! Vijest je to koja je obradovala sve prijatelje našega prvoligaša, jer u klub se vraća odličan igrač, koji će sasvim sigurno biti kvalitetan dodatak goričkoj obrani, ali i jedan od najboljih tipova koji su prošli kroz goričku svlačionicu u ovim prvoligaškim godinama.

Nakon što je u prvome mandatu skupio 108 nastupa u goričkom dresu, ali i osvojio srca svih suigrača, ljudi iz kluba, ali i navijača, Mata je odlučio prihvatiti poziv iz dalekog Uzbekistana i okušati se u potpuno drukčijem nogometnom okruženju. Potpisao je za tamošnji Pakhtakor, s tom momčadi osvojio i naslov prvaka Uzbekistana, ali suradnja je potrajala samo do veljače ove godine. Tad je uslijedila epizoda u Maleziji, u klubu koji se zove Terrenganu, ali opet se pokazalo da nije baš tako jednostavno pronaći sredinu u kojoj će se čovjek smjestiti, udomaćiti i – uživati!

Budući da je to imao baš u Velikoj Gorici, jer ovdje je uživala i njegova supruga, ovdje im se rodilo i dijete, Matthew Rudolf Maria Steenvoorden, kako glasi njegovo puno ime, odlučio je vratiti se u poznato i ugodno okruženje. U klubu su ga jedva dočekali pozvati natrag, jer znaju što donosi i na terenu i izvan njega, a zgodan detalj pronalazimo i u tome što je njegova “četvorka” na dresu slobodna i dostupna. Bit će, čini se, kao da se ništa nije dogodilo…

A dogodilo se puno toga u posljednjih godinu dana, uključujući i nekoliko promjena trenera, zaključno s ovom koja slijedi. Ime novog trenera i dalje se čeka, sad već stvarno malo predugo, ali dostupne informacije kažu kako se na tome intenzivno radi i kako je stvar nadomak rješenja. Steen će tako krenuti doslovno do nule na svom povratku u Goricu, konkurencija za mjesto u momčadi bit će mu veliki prijatelj Krešo Krizmanić, kao i iskusni Maloča, pouzdani Leš te mladi Gurlica i Matković.

Dobro došao kući, Mata, baš je dobro vidjeti te opet… Sve će biti službeno čim se riješi sva papirologija, a to bi se trebalo dogoditi u sljedećih dan ili dva.

Ova objava Mata se vraća kući! Omiljeni Nizozemac ponovno u goričkoj svlačionici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.