Prijava

Vaša prijava

Katastrofa za početak: Košarkaši nastradali u Zadru, sezona će biti jako teška…

[]

Nismo znali što točno možemo očekivati od potpuno izmijenjene momčadi KK Gorice u ovoj sezoni, jer predsezonske provjere nudile su nadu da to neće biti tako loše, ali brojni argumenti dali su za naznačiti da će biti teško. Ako je suditi po prvoj utakmici u prvenstvu Prve lige, drugog ranga hrvatske košarke, bit će jako, jako, jako teško…

Netko je nakon utakmice i poraza od zastrašujuća 42 koša razlike (?!) spomenuo onu priču o prvim mačićima koji se bacaju u vodu, ali ovo je ipak bilo nešto drugo. Ove mačiće kao da je netko krvnički zgrabio za šiju i svom snagom ih tresnuo u hladni ocean, bez ikakve šanse da se izvuku iz nevolje koja ih je snašla… Tako je nekako, naime, izgledao ogled zadarskih Jazina i Gorice u tri četvrtine, jer samo u onoj prvoj postojala je nekakva nada da se može izbjeći barem pristojan poraz.

Kad su početkom druge četvrtine Zadrani, u čijem su kadru i Karlo Uljarević i Pavle Marčinković, otišli na dvoznamenkastu prednost, gorički brod počeo je nepovratno tonuti u iste one maločas spomenute oceanske dubine. Razlika je samo rasla, rasla i rasla, sve do nije prerasla nimalo magičnu granicu od 40 poena. Pri čemu, treba i to istaknuti, u protivničkim redovima nije bilo pojedinca kojeg je bilo nemoguće zaustaviti. Bilo je tu, nažalost, više igrača za koje rješenja nije bilo, jer Uljarević i Marčinković zajedno su zabili samo tri koša, ali čak sedmorica domaćih košarkaša otišla su na dvoznamenkasti učinak.

Kod Gorice je, pak, prolaznu ocjenu zaslužio samo Leon Kalinić, koji je ubacio 17 koševa i tome dodao 15 skokova, ali ni on sam sigurno nije dobro spavao nakon ovako teškog poraza. Do deset poena uspio je doći i Matija Pavlic, na devet je ostao Jan Kroflin, na osam Frano Miloloža i Borna Dramalija… Sve skupa, puno premalo za zahtjeve ovoga ranga i nema nikakve dvojbe da je pred trenerom Damirom Miljkovićem još jako puno posla.

Sljedeći izazov je domaći ogled sa slavonskobrodskom Marsonijom na domaćem parketu, nadamo se u potpuno drukčijem izdanju.

Ova objava Katastrofa za početak: Košarkaši nastradali u Zadru, sezona će biti jako teška… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Nijemci ponovno u Grazu i tvornici Zotter