Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički branitelji u Sinju: Sudjelovali u aktivnostima programa ‘Rame uz rame’

[]

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Velika Gorica boravili su od 11. do 13. listopada u Sinju i Hrvacama.

U sklopu programa „Rame uz rame“ koje financira Ministarstvo hrvatskih branitelja, u Veteranskom centru u Sinju održan je prvi dio aktivnosti u vidu stručnih i edukativnih predavanja, a tema edukacija bila je briga o vlastitom zdravlju i duhovno osnaživanje i važnost socijalizacije.

Drugi dio aktivnosti proveden je posjetom braniteljskoj zadruzi za avanturistički turizam Patriot u Hrvacama gdje je održana praktična edukativna radionica o dosadašnjem iskustvu u radu navedene zadruge s mogućnošću osnivanja sličnog oblika zadruge na području Velike Gorice.

Također su posjetili samostan Gospe Sinjske u kojem je održana duhovna obnova članova udruge, a i prisustvovali su Misnom slavlju proglašenja Crkve Čudotvorne Gospe Sinjske manjom bazilikom.

U Veteranskom centru za hrvatske branitelje, članove udruge posjetio je Ministar hrvatskih branitelja i Potpredsjednik vlade RH, general Tomo Medved.

U sklopu ovog trodnevnog boravka u Sinju, članovi udruge posjetili su Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu, koji je ne samo spomen na njega nego i na sve hrvatske branitelje.

Treći dan u Sinju iskotistili su za obilazak te su posjetili Alkarske dvore s Muzejem Sinjske alke i Muzej Cetinske krajine. Na kraju su zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, gdje im se pridružio gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Ova objava FOTO Gorički branitelji u Sinju: Sudjelovali u aktivnostima programa ‘Rame uz rame’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.