Prijava

Vaša prijava

Pozitivan šok, negativan rezultat: Gorica nemoćna u Varaždinu

[]

Nije bilo realno očekivati nekakav značajan napredak u igri nakon samo tri-četiri treninga s novim čovjekom na klupi, pogotovo u situaciji kad je Jurica Pršir suspendiran zbog žutih kartona, a Merveil Ndockyt premoren od putovanja u Afriku i natrag. A opet, ljudski, pa i navijački, bilo je nadati se da će se barem nešto dogoditi, bez obzira na kratko razdoblje pod novim stožerom, bez obzira na sve probleme… Nažalost, nije se dogodilo – ništa.

Gorica je u Varaždinu, na trenerskom debiju Marija Carevića, ostala praznih ruku, pri čemu je od rezultata još snažniji dojam. A on kaže da s ovom momčadi nešto ne štima! Nešto nije kako treba. Najlakše bi tu bilo reći da se radi o pitanju proste igračke kvalitete, to možda i može biti istina, lako je moguće da je problem i u balansu, možda i u sklopu karaktera… Kako god bilo, Mario Carević ima opako težak posao ispred sebe. Varaždin je u ovom susretu nadigrao i zasluženo pobijedio Goricu, o čemu će vjerojatno najviše reći omjer udaraca: Varaždin 16, Gorica 3.

Zamislio je Carević za svoj debi sastav koji je odigrao najveći broj minuta i pod Rajkom Vidovićem, u istom sustavu koji se služio bivši trener, ali pojavilo se nekoliko nevolja. Krešo Krizmanić bio je bolestan tijekom tjedna, propustio je većinu treninga, a umjesto njega uskočio je tek pridošli Matthew Steenvoorden. Budući da Pršir nije bio u kadru, utakmicu je trebao započeti Vito Čaić, no on se ozlijedio na zagrijavanju. I morao je uskočiti iscrpljeni Ndockyt, koji je bio planiran za start na klupi.

Plan za kojim je posegnuo Mario Carević uključivao je čvrst defenzivni blok, uz pokušaje brzih izlazaka preko Kapulice i Majstorovića, pa sve do Kolara, no malo smo toga vidjeli u prvom dijelu. Niti je obrana djelovala uvjerljivo, jer Varaždinci su prilično lako dolazili u dobre situacije i prijetili toliko često da je vodeći pogodak došao kao zaslužena i logična posljedica. Makedonac Mitrovski pogodio je u 19. minuti, a s tih 1-0 otišlo se i na predah. Što je za Goricu bila fenomenalna vijest, budući da je Varaždin pucao 12 puta, od toga je šest pokušaja išlo u okvir, a Gorica je ostala na – nuli! Bez udarca na gol.

Odmah na startu nastavka Mesaque Dju ušao je umjesto Steenvoordena, trener Carević promijenio je sustav u 4-2-3-1, sve skupa izgledalo je kudikamo bolje, ali malo to znači kad je već u 51. minuti utakmica riješena. Luka Mamić pogodio je za 2-0, a sve što smo gledali na terenu nije sugeriralo da je bilo kakav preokret ovdje uopće opcija.

Zakomplicirala se utakmica, pojavio se tračak nade u 55. minuti, svoj drugi gol u sezoni zabio je Marko Kolar, nakon lijepog proigravanja Pajazitija za Štigleca, koji je pronašao Kolara u petercu, ali to je bilo sve od Gorice ove prohladne varaždinske večeri. Dominirali su Goričani posjedom do kraja, odigrali puno bolju partiju nego u prvom poluvremenu, no nije to bilo dovoljno. Bez prave konkretnosti, bez velikih prilika, uz zavidnu razinu koncentracije kod domaće obrane. Uostalom, Varaždin je baš po tome sad već postao i prepoznatljiv…

Nova prilika ukazat će se već sljedećeg vikenda, Gorica će i drugi put zaredom igrati na zatvaranju kola, u nedjelju od 18.30 sati, kad na Gradski stadion stiže Istra 1961. Bit će Gorica bolja za ovih sljedećih tjedana treninga, jača za Juricu Pršira, kao i za osvježenog Ndockyta, valjda će biti dovoljno za nešto bitno drukčije od onoga što smo vidjeli u Varaždinu.

Bodovi su prijeko potrebni, Gorica je s osmog pala na deveto mjesto, a raspored je doslovno paklen: nakon Istre slijede Osijek vani, Dinamo doma, opet Varaždin u kupu, gostovanje u Šibeniku, Rijeka, pa Hajduk…

Ova objava Pozitivan šok, negativan rezultat: Gorica nemoćna u Varaždinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.