Prijava

Vaša prijava

Neki kažnjeni zbog prebrze vožnje, a neki ‘prespavali’ u policiji

[]

Kroz dvije noći vikenda, koliko su motrili na vozače na goričkim prometnicama kao i u okolici, prometni policajci posebnu su pažnju usmjerili na nadzor pod utjecajem alkohola i/ili droga. A onda su u noći s nedjelje na ponedjeljak nastavili akciju pojačanog nadzora vozača i vozila u dane vikenda. Ukupno je bilo 59 prometnih prekršaja.

Najviše vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, čak 22, a idući prekršaj odnosno pravilo kojeg se vozači ne pridržavaju je korištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. Tu je kažnjeno osam vozača.

Četiri vozača su uhićena. Dva vozača samo zbog alkohola, treći i zbog alkohola i zbog prelaska na crveno svjetlo, dok je četvrti vozač uhićen jer je vozio pod zabranom.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 31-godišnjak koji je zaustavljen u Velikoj Mlaki, a vozio se Zagrebačkom ulicom. Izmjereno mu je 1,90 promila alkohola u krvi.

Muškarac je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 6 prometnih nesreća.

 

Ova objava Neki kažnjeni zbog prebrze vožnje, a neki ‘prespavali’ u policiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.