Prijava

Vaša prijava

Sve o očuvanju tradicijskih sorti saznajte na edukativnim radionicama u Poduzetničkom inkubatoru

[]

Nakon što je Udruga Naš centar za kulturu življenja, u goričkoj vijećnici Pučkog učilišta organizirala prvi ‘Naš festival kulture življenja’ gdje su svi zainteresirani mogli čuti više o očuvanju tradicijski sorti i bioraznolikosti, ali i razmijeniti sjeme, sada organiziraju dan prepun zanimljivih predavanja.

Sve će se odvijati 26. listopada u Poduzetničkom inkubatoru od 9 sati.

– U sklopu projekta “Kultiviranje znanja” organiziramo edukativne radionice posvećene očuvanju tradicijskih sorti sjemena i fermentaciji hrane. Zbog oslanjanja na industrijsko hibridno sjeme, već smo izgubili 90% tradicijskih sorti i 75% genetske raznolikosti u poljoprivredi. Edukacija je ključ za očuvanje ovih vrijednih resursa. Radionice su namijenjene mladima, vrtlarima i nastavnicima koji vode školske vrtne programe – ističu iz Udruge te dodaju kako je broj mjesta ograničen te je potrebna prijava.

Na program je predavanje ‘Zrnca prošlosti, plodovi budućnosti’ I ‘Tehnike očuvanja sjemena’ kao i radionice ‘Načini čišćenja sjemena’ i ‘Fermentacija na suho’. Događaj, uključujući ručak, potpuno je besplatan.

– Pridružite nam se i sačuvajmo naše tradicijske sorte za budućnost! – pozivaju iz Udruge.

Foto ilustracija: Pexels/Markus Spiske

Ova objava Sve o očuvanju tradicijskih sorti saznajte na edukativnim radionicama u Poduzetničkom inkubatoru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.