Prijava

Vaša prijava

Grad poziva građane: ‘Pošaljite svoje prijedloge za izmjenu prostornih planova’

[]

Od srpnja 2019. godine Grad Velika Gorica omogućio je građanima da sudjeluju u postupku izrade prostorno planskih dokumenata te da unesu svoje prijedloge putem GIS sustava ili putem urudžbenog zapisnika. Uvođenjem inovativnog procesa putem GIS modula za davanje prijedloga izmjena prostornih planova Grada, građane se aktivnije uključilo u upravljanje prostornim razvojem grada, za što je Grad, u sklopu pete konferencije „Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019.“ dobio nagradu u kategoriji Pametna uprava.

Navedenu mogućnost, u vremenskom razdoblju od uvođenja novog GIS modula do danas je iskoristilo nekoliko stotina građana vlasnika nekretnina na administrativnom području Grada Velike Gorice, a čiji prijedlozi će biti obrađeni prilikom donošenja IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice.

Grad Velika Gorica imenovao je Radnu skupinu koja će sudjelovati u postupcima izrade prostorno planske dokumentacije Grada Velike Gorice.

Kako bi se svi pristigli prijedlozi i zahtjevi građana mogli obraditi, neophodno je omogućiti nesmetanu analizu zahtjeva pristiglih do određenog vremena. Slijedom navedenog, zahtjevi pristigli do 01. studenog 2024. godine obradit će se prilikom izrade IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice.

– Napominjemo da podnošenje zahtjeva ne znači da će isti bit i prihvaćeni, već će isti biti analizirani te će biti prihvaćeni isključivo ukoliko postoji opravdani razlog za njihovim prihvaćanjem, što će biti vidljivo u postupku javne rasprave predmetnog plana. Ukoliko isti ne bude prihvaćen, građani imaju mogućnost podnošenja primjedbe prilikom provođenja javne rasprave – ističu iz Grada.

Svoj zahtjev možete podnijeti ovdje. 

Ova objava Grad poziva građane: ‘Pošaljite svoje prijedloge za izmjenu prostornih planova’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.