Prijava

Vaša prijava

Veliki uspjeh Sare Kovač! Ponosna nositeljica titule najbolje plesačice suvremenog plesa

[]

Učenica plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića, Sara Kovač sudjelovala je na 16. Hrvatskom natjecanju plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska u Centru mladih Ribnjak. Voditelji projekta su Desa Virant i Dinko Bogdanić dok se samo natjecanje odvilo u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži.

Kovač se natjecala u D kategoriji, u dva kruga, plešući prvo zadanu a zatim slobodnu koreografiju nakon čega se plasirala da s obje koreografije nastupi na Gala večeri. Prije same večernje izvedbe, Sara je proglašena pobjednicom u svojoj kategoriji te na kraju i odnijela titulu najboljeg plesača suvremenog plesa natjecanja.

Iznimno ponosna na Sarinu izvedbu bila je njena mentorica i profesorica Ana Genzić.

– Znate onaj trenutak kada publika spontano izdahne nakon nečije izvedbe? E to je to. Onda znaš da si nekoga dotaknuo i to je smisao umjetnosti, barem za mene. Lijepo je vidjeti i mlađe naraštaje koji gledaju Saru s divljenjem i nadaju se jednog dana biti baš takvi plesači – ističe profesorica Genzić te dodaje:

–  Sara nije postigla tu zavidnu tehniku i kvalitetu pokreta preko noći. Iza nje je golemi rad, odricanje, redovno pohađanje nastave plesnog odjela u obimu od čak 21-29 sati tjedno tijekom 4 razreda srednje škole. Uz to Sara je i odlična učenica matematičke gimnazije u Velikog Gorici. Talent vas dovede samo do jedne određene točke na vašem putu i nikad ne stoji samostalno iza ovakvih rezultata, kako mu se to obično “pripisuje” – dodaje profesorica.

U Sarine uspjehe utkana je i podrška njezinih roditelja te rad i zalaganje svih nastavnika plesnog odjela koji nesebično prenose svoja znanja generacijama i generacijama mladih Velikogoričana ali i djece koja iz drugih krajeva dolaze baš u našu školu.

Ova objava Veliki uspjeh Sare Kovač! Ponosna nositeljica titule najbolje plesačice suvremenog plesa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.