Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica kao značajno središte poduzetništva! Prvi Bussiness Forum okupio velik broj poduzetnika i stručnjaka

[]

Da se Velika Gorica pretvara u jedno od najznačajnijih središta poduzetništva u Hrvatskoj zaključeno je na prvom VG Bussiness Forumu održanom u Poduzetničkom inkubatoru. Poslovna je to konferencija koja je okupila brojne stručnjake i uspješne poduzetnike, a koji su kroz predavanja i panel rasprave podijelili svoja iskustva i znanja, ali razgovaralo se i o mogućnostima i prilikama u poduzetništvu. Organizator konferencije i direktor Tvornice Sadržaja, Renato Ivanuš istaknuo je u svom uvodnom govoru kako se u našem gradu zadnjih nekoliko godina odvija prava renesansa kada je u pitanju poduzetništvo.

– Ovdje je niknulo nekoliko poduzetničkih zona, otvaraju se nove firme, a u Velikoj Gorici postoji više od 2100 poduzetnika koji su krajem godine uvijek na listama top 100 tvrtki s najvećim prihodima. Svemu tome pridonosi i dobra prometna povezanost kao i strateški položaj. No, osim poduzetničke želje te inicijative da krenu ulaganja, potreban je sluh gradske uprave koja mora osjetiti potrebe i osvijestiti bilo poduzetnika da krenu ulaganja – istaknuo je Ivanuš.

Velika Gorica se u poduzetničkom smislu razvija na najbolji mogući način, naveo je u svom obraćanju prvi čovjek grada, Krešimir Ačkar.

– Ove godine otvorili smo Poduzetnički inkubator u kojem se održava ova poslovna konferencija, izgrađen europskim sredstvima. Naše poslovne zone su pune, potrebno je širiti kapacitete pa ćemo tako uskoro otvorati i novu poslovnu zonu Kušanec. Nekad smo o takvim stvarima mogli samo razmišljati, a kad su gospodarstvo grada, županije i države na zavidnoj razini, to će adekvatno popuniti proračun i omogućiti rad na poboljšanju uvjeta života sugrađana – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Državni tajnik Ministarstva prometa Josip Bilaver pohvalio je ovu inicijativu te izdvojio činjenicu da Hrvatska bilježi veliki rast i smatra kako su Zagrebačka županija i grad Velika Gorica doprinijeli tom uspjehu.

– Možemo se pohvaliti rastom od 3,6 posto BDP – a što nije lagano u okolnostima u kojima nije jednostavno ni jačim zemljama s većom gospodarskom tradicijom koje ostvaruju stagnaciju ili pad gospodarske aktivnosti. Trenutačno je stopa nezaposlenosti najmanja od osnutka države – rekao je Bilaver i istaknuo ulaganja u rast i razvoj prometne mreže i modernizaciju željeznica.

Gradski pročelnik Domagoj Ilečić prezentirao je poduzetničke infrastrukture kao pokretače gospodarskog razvoja Velike Gorice, a ravnateljica goričke Razvojne agencije govorila je o ovoj gradskoj ustanovi u službi poduzetnika. Održana su i dva panela na temu ‘Zašto smo odlučili investirati u Veliku Goricu’ kao i ‘Kamp Hrvatskog nogometnog saveza – potencijal za nove investicije’.

Na konferenciji je predstavljena i godišnja nagrada za poduzetnike koja će se dodjeljivati u četiri kategorije, poduzetnica i poduzetnik godine, projekt godine, ali i mladi poduzetnik godine. Dodjela spomenutih nagrada trebala bi biti iduće godine u proljeće.

Ova objava Velika Gorica kao značajno središte poduzetništva! Prvi Bussiness Forum okupio velik broj poduzetnika i stručnjaka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.