Prijava

Vaša prijava

U Retro kinu Galženica pogledajte tri filmska ostvarenja poznatog redatelja Rajka Grlića

[]

Svake godine, 27. listopada, cijeli svijet slavi Svjetski dan audiovizualne baštine kako bi istaknuo važnost očuvanja dragocjenih filmskih i televizijskih sadržaja koji čine neizbrisiv dio našeg kulturnog nasljeđa. Ove godine čak tri od četiri naslova u programu slave svoje godišnjice izlaska, a naglasak je stavljen na filmska ostvarenja poznatog redatelja Rajka Grlića.

Tako će se od 25. do 27. listopada u suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim državnim arhivom/Hrvatskom kinotekom, u Retro kinu Galženica, prikazivati tri kultna filma za odrasle iz opusa Rajka Grlića i jedan posebno dragocjen film za djecu redatelja Vladimira Tadeja.

U tri dana možete pogledati četiri nezaboravna naslova iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Domaći filmski klasik za djecu ‘Tajna starog tavana’ 80-ih godina predstavio je mlade glumačke snage, Marija Mirkovića i Renea Bitorajca, a sada njihove prve glumačke korake ponovno možete pogledati u Domu kulture Galženica.

Prikazat će sei  klasik ‘U raljama života’ nastao prema popularnom romanu Dubravke Ugrešić ‘Štefica Cvek u raljama života’. Na programu je i debitantski film Rajka Grlića ‘Kud puklo da puklo’ o nekonvencionalnom mladiću radničke provenijencije.

Ovogodišnju manifestaciju zatvorit će klasik kojeg potpisuje Grlić – ‘Za sreću je potrebno troje’. Film je to u kojem se uz tada već ugledne glumce Mikija Manojlovića, Miru Furlan i Bogdana Diklića prvi put na filmskom platnu pojavljuju Ksenija Pajić i Dubravka Ostojić.

Ulaz na sve projekcije će biti besplatan.

Ova objava U Retro kinu Galženica pogledajte tri filmska ostvarenja poznatog redatelja Rajka Grlića se prvi puta pojavila na cityportal.hr.