Prijava

Vaša prijava

Doznajte više o medijskoj pismenosti u obrazovnom sustavu


Kako hrvatske osnovne i srednje škole mogu kroz izvannastavne aktivnosti implementirati programe medijske pismenosti?  Koja je uloga organizacija civilnog društva u promicanju medijske pismenosti?  Mogu li mladi obrazovati mlade o medijskoj pismenosti?  O ovim i mnogim drugim pitanjima biti će govora na Okruglom stolu pod nazivom „Mjesto medijske pismenosti u hrvatskim školama“  koji će biti održan u ponedjeljak, 18.siječnja s početkom u 11 sati u Tribini grada Zagreba (Kaptol 27).

Potaknuti kurikularnom reformom Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu , Grad Zagreb – Ured za obrazovanje, kulturu i šport i Grad Velika Gorica – Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i sport žele pridonijeti javnoj raspravi i naglasiti važnost medijske pismenosti u obrazovanom sustavu,  te ulogu lokalne zajednice u promociji medijske pismenosti.

„Mi smo u Velikoj Gorici prisutni već tri godine u svim školama, i matičnim, i područnim, a posebno zahvaljujemo Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo, te Centru za djecu mlade i obitelj Velika Gorica, zajedno s njima i Gradom Zagrebom, predstavnicima Učiteljskog fakulteta Hrvatskih studija i Fakulteta političkih znanosti održat ćemo ovaj okrugli stol na koji će ujedno doći i pedesetak djece iz osnovne škole iz Velike Mlake.“ – rekao je gostujući u emisiji „Djeca bez granica“ City radija, predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu Danijel Labaš.