Prijava

Vaša prijava

Zadrugari prihodovali gotovo 2 milijuna kuna


Pravi primjer kako pokrenuti hrvatsko selo je princip rada Mljekarsko-stočarske zadruge „Proizvodi sela“. Zadruga je rezimirala jednogodišnje direktne prodaje svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda u gradovima i općinama Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te gradu Zagrebu.

Jedanaest zadrugara, sedam s prostora Zagrebačke županije, tri iz Krapinsko-zagorske županije i jedan s područja Zagreba, postigli su dnevnu proizvodnju od 12.000 litara prvoklasnog mlijeka. Njihov projekt postavljanja mljekomata oduševio je kupce u  Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici, a na njima je prodano 325.000 litara mlijeka, čime je ostvaren je ukupni prihod od milijun i 950 tisuća kuna.

Osim ostvarenog prihoda tu je zapošljavanje sedam novih radnika, pet na farmama i dva u zadruzi, a ove godine u planu je zapošljavanje još troje ljudi. Kako najavljuju Zadrugari, u planu je i otvaranje novih mini-sirana. Zagrebačka županija je za dosadašnja ulaganja Mljekarsko-stočarske zadruge osigurala više od 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava.