Prijava

Vaša prijava

Ne znate isplesti tople čarape? Dođite na radionicu razmjene vještina


Nakon kratke stanke, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica sutra je na rasporedu prvi ovogodišnji Četrti četrtek – radionica razmjene vještina. Zahvaljujući volonterkama goričke Tranzicijske grupe, naučite plesti i sami izradite željeni odjevni predmet.

„Pletenje je jedna aktivnost koja na ljude djeluje iznimno opuštajuće. Tu vještinu nije teško naučiti. Mislim da ćemo sve naučiti tijekom sutrašnje radionice ili barem neke osnove pletenja prenijeti onima koji su za to zainteresirani“, kaže Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice, poručivši zainteresiranima kako za materijal ne trebaju brinuti.

„Oni koji to žele od doma mogu ponijeti svoje pletivo, igle i vunu, ali kompletan materijal imat ćemo i mi, tako da to nije potrebno“, dodala je Ivana

U pletenje za početnike uputit će vas sestre volonterke Katica i Dragica Ivaci, koje će svoju vještinu, u kojoj su prave majstorice, velikodušno podijeliti sa svima koji žele naučiti kako isplesti vlastiti šal, kapu, prekrivač i sve ostalo čega se možete sjetiti. Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a znanja koja možete steći su neprocjenjiva. Četrti četrtek počinje sutra u 18 sati.


Pretkadeti nadigrali Zabok