Prijava

Vaša prijava

VIDEO VIJEST ‘Bio sam šokiran jer smo mogli svi zajedno poginuti’


Na cesti Velika Gorica-Sisak naš čitatelj je snimio autobus koji je vozio čak 110 km/h, iako je na prometnici brzina ograničena na 80 km/h, a vožnju nije prilagodio niti vremenskim uvjetima na cesti. Kako nam javlja čitatelj Luka (podaci poznati redakciji), prometnica je bila mokra i skliska. Na snimanje se odlučio jer kako ističe, autobus iste prijevozničke tvrtke sustavno pretječe vozila i divlja po cesti.


 
Kočio kako bi izbjegao sudar

 

“Na istom mjestu prije mjesec dana doživio sam slično iskustvo kao putnik u autobusu iste tvrtke. Naime, vozač je velikom brzinom pretjecao zadružni traktor s priključkom za oranje koji je istovremeno prelazio na suprotan trak, kako bi zaobišao drugi traktor. Pritom je kočio kako bi izbjegao sudar. Bio sam šokiran jer smo mogli svi zajedno poginuti”, ispričao nam je čitatelj.


Policija provodila akciju

 

Inače, zbog čestih kršenja prometnih propisa autobusa i kamiona, policija je danas od 7 do 15 sati na području cijele Policijske uprave zagrebačke provodila akciju ‘Nadzor teretnih vozila i autobusa‘. Kontrolirali su tehničku ispravnost te vrste vozila, brzinu, vrijeme vožnje, prekide vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika. Posebnu pozornost posvetili su nadzoru autobusa koji su označeni za prijevoz djece. Rezultati će biti poznati sutra.