Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije održalo je svoju 9. sjednicu na kojoj je usvojeno Izvješće o radu Povjerenstva za prošlu godinu te donesen Plan rada Povjerenstva za 2016. godinu.

 

Predsjednica Povjerenstva Mirela Katalenac napomenula je kako se na nacionalnoj razini još uvijek nije donio Plan za 2016. godinu te da će Povjerenstvo do donošenja novog Akcijskog plana slijediti smjernice Plana za razdoblje od 2011. do 2015. godine.

„U prvoj polovici 2016. godine Povjerenstvo će se usredotočiti na tri aktivnosti. Nastavit ćemo provoditi edukaciju širenja kulture nenasilja u osnovnim i srednjim školama, organizirat ćemo skup poduzetnica u svibnju i pojačati suradnju s gradskim i općinskim Povjerenstvima“, izjavila je Katalenac.

 

Sjednici su prisustvovale predstavnice općinskih povjerenstava Gradeca i Jakovlja. Kao primjer dobre suradnje naveden je projekt European Computer Driving Licence (ECDL) edukacije u Jakovlju čije polaznice, inače dugogodišnje nezaposlene domaćice sutra polažu završni ispit. Povjerenstvo se složilo kako je projekt ispunio sva očekivanja te da će polaznicama posjedovanje ECDL diplome uvelike olakšati potragu za zaposlenjem.

 

„Inicijativa uvijek treba polaziti iz lokalnih sredina, zato jer one najbolje osluškuju potrebe zajednica, a na nama je da im pružimo svu moguću potporu“, zaključila je Katalenac.