Prijava

Vaša prijava

FOTO Mitska bića hodaju parkom i dvorcem Lukavec


LegendFest je treću godinu zaredom Stari grad Lukavec pretvorio u mjesto mitskih bića i legendi. Tema najnovijeg izdanja su zmajevi – jedna od najstarijih i najstrašnijih mitoloških bića koja rigaju vatru, a zmajevi iz hrvatskih legendi mnogobrojni su i, začudo, nisu svi tako strašni kako se čine.

 

Uz mistične zvukove okolo i u dvorcu održava se pregršt interaktivnih radionica, predstava, pripovjedaonica, izložbi, instalacija i predavanja. Među njima je i, već poznata prošlogodišnja, radionica coprnica, ali i i radionica filcanja vune, izrađivanja zmajeva i nakita.

 

Legendfest 2016 (37)

 

“Izuzetno smo zadovoljni. Prolazimo između ljudi i čujemo reakcije i jako su dobri komentari. Puni smo euforije i emocija i nakon ovoliko organizacije da dovedemo Lukavec u ovo stanje. Posebno bih se zahvalila Gradu Velikoj Gorici koji su prepoznali da je ovo odličan turistički i kulturni događaj”, rekla je ravnateljica muzeja Turopolja Margareta Biškupić i dodala kako Legendfest svake godine raste i postaje bolji i kreativniji.

 

Još danas od 16 sati traje 3. Legendfest, a kako je bilo na prvom danu manifestacije u Lukavcu pogledajte u našoj Galeriji fotografija