Prijava

Vaša prijava

Ovaj vikend brojna događanja u Kurilovcu, Buševcu i Novom Čiču


Na Sportsko rekreacijskom centru Kurilovec sutra i u nedjelju održat će se međunarodni turnir Alpas kup. Uz klubove iz susjedstva, među sudionicima je i sedam hrvatskih prvoligaša – Dinamo, Inter, Split, Slaven Belupo, Hajduk, Lokomotiva i Rijeka te klubovi iz inozemstva koji se svake godine iz nova vraćaju – OFK Beograd, Željezničar, Bitola, Crvena Zvezda, Tampa Brasov i Troglav. Terenima u Kurilovcu prvi put će trčati i mališani iz Australije, Bay Waters. Turnir počinje sutra u 9 sati, a utakmice će se paralelno igrati na četiri terena. Između ostalog i na novom terenu s umjetnom travom na kojem će biti i službeno otvorenje u 14 sati.

 

U Buševcu će tijekom subote biti održan Ivanjski turnir društvenih organizacija u velikom nogometu, s početkom u 10 sati, dok od 20 sati počinje vatrogasno natjecanje KUP Turopolja koji će završiti tradicionalnom pivijadom uz pržene ribice. Događanja u Buševcu nastavljaju se i u nedjelju otvorenim malonogometnim turnirnom od 10 sati. U organizaciji etno zadruge Buševec bit će održan i Ivanjski semen. Nakon svete mise u 17 sati koju pjeva Katedralni zbor sv. Stošije iz Zadra počinje kulturno umjetnički program na ljetnoj pozornici u 18:30. Završnica Ivanja u Buševcu bit će od 20.30 sati uz nastup grupe ‘Zakon šutnje’ i paljenje velikog ivanjskog krijesa.

 

Ivanje obilježava i Novo Čiče. Svog župnog zaštitnika Čičani slave uz mimohod svih udruga i gostiju od jezera Ježevo do crkve u kojoj će u 17 sati biti održana sveta misa. U 17:45 domaćini će zainteresiranoj publici predstaviti projekt ‘Od lana do tkanja‘, a od 18.15 sati na ljetnoj pozornici počinje Međunarodna smotra folklora.