Prijava

Vaša prijava

Božo Petrov iz Gorice: “Bit će im lakše sklopiti veliku koaliciju, nego mijenjati državu”


Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, danas je posjetio Veliku Goricu iz koje je poručio kako je Most jedini jamac građanima da se promjene mogu dogoditi te kako povjerenje građana nisu izigrali prvi, a neće ni drugi put. Partner im može biti, rekao je Petrov, samo onaj koji odluči ispuniti jamstva koja je njegova stranka iznijela prije četiri dana.

 

“Oni koji odluče to napraviti pokazuju barem malu želju da se krene mijenjati Hrvatsku. No, žalosno je da se u zadnjih četiri dana ne čuje ni riječi iz HDZ-ovog, a ni SDP-ovog tabora. Meni je žalosno primijetiti da oni zaista ne bi voljeli ništa odraditi. Njima će očito biti lakše sklopiti veliku koaliciju, nego što će im biti lako mijenjati državu”, smatra Božo Petrov.

 

Što se tiče liste Mosta za VI izbornu jedinicu, Petrov priznaje kako su prednost davali odanim ljudima jer nisu htjeli dopustiti da se s Mostom poigrava.

 

Most - Božo Petrov

 

“Prvi put smo dali mogućnost ljudima koji su izigrali povjerenje i pokazali da nisu dorasli ideji Mosta, nego su htjeli sami igrati. Ovaj put smo dali dodatnu snagu sigurnosti i to je razlog zbog čega je, a ne samo zbog stručnosti, prva osoba na listi Jasna Matulić. Ona je pokazala da nije spremna sklapati kompromise, da neće pristati na ucjene i da je nepotkupljiva”, naglasio je Petrov i dodao kako se Nikola Grmoja na listi nalazi zbog njegove prepoznatljivosti.

 

Most - Jasna Matulić - Grmoja

 

“Nemam nikakvih ambicija, ni što se tiče Sabora, ni izvršne vlasti. Radili smo anketu prema kojoj sam ja bio među pet najprepoznatljivijih Mostovaca i samim time smo željeli pojačati ovu listu skrenuti na nju medijsku pozornost. Nije mi uopće bitno koliko ću glasova dobiti i pozivam Velikogoričane da glas daju svom Ivanu Bekavcu kako bi me preferencijalno pretekao”, rekao je Grmoja te se osvrnuo i na listu Živog zida za VI izbornu jedinicu.

 

“Očekujemo najmanje dva mandata i mislim da je Most jedina istinska opozicija dvjema najvećim strankama. Nemam osobno ništa protiv Živog zida, ali nositelj liste u ovoj izbornoj jedinici je odvjetnik Juro Martinović, čovjek koji se preslagivao s Karamarkom i Bandićem i koji je do zadnjeg trenutka čuvao leđa Tomislavu Karamarku. On nikako ne može biti opcija koja se predstavlja kao antisistemska, kao što se predstavlja Živi zid”, rekao je Grmoja.

 

Most - Božo Petrov