Prijava

Vaša prijava

FOTO U Buševcu završava obuka za pilota jedriličara


Nakon 80 sati letačke teorije u kojem su trebali savladati različita područja, od aerodinamike do meteorolgije, budući piloti jedriličari trebali su sjesti u avion i pokazati što su sve naučili u školskim klupama. Teorijski dio uspješno je položilo pet kandidata, pričaju nam u klubu. Na sam praktični dio, međutim, stigao je samo jedan, a razlozi su obiteljski.

 

skola-letenja-letjeliste-busevec-5

 

“Ove godine je sezona školovanja započela u veljači. Teoretski dio bio je podjeljen na 10-ak predmena koje su polaznici slušali u prostorima Aerokluba Velika Gorica, točnije u atomskom skloništu u Cvjetnom naselju. Zatim je uslijedio i drugi dio školovanja, onaj letački na letjelištu Buševec, na koji je pristupio samo Stipo Dubravac“, kaže tajnik Aerokluba Velika Gorica Mladen Brcković.

 

skola-letenja-letjeliste-busevec-1

 

Stipo Dubravac započeo je tako s letenjem prije 10 dana i odradio 40 startova s instruktorom, ali i 10 samostalnih. Danas je u Buševcu sama završnica, u kojoj pokazuje svoje umijeće pilotiranja. Dok ovo pišemo Stipo je još u zraku, a njegov instruktor više nego zadovoljan.

 

skola-letenja-letjeliste-busevec-2

 

“Upravo izvodi svoj posljednji, deseti samostalni let. Čini to vrhunski i suvereno. Za koji trenutak i službeno će postati pravi pilot jedriličar“, ističe instruktor Ivica Petak.

 

Galerija fotografija/foto: Petar Mežnarek