Prijava

Vaša prijava

Dvije goričke škole na božićnoj prodajnoj izložbi učeničkih zadruga Zagrebačke županije


Učeničke zadruge s područja Zagrebačke županije predstavile su svoje proizvode na tradicionalnoj 12. božićno-prodajnoj izložbi ukrasa i uporabnih predmeta. Izložili su predmete vezane uz božićne blagdane, ali i proizvode koje inače izrađuju, poput tradicijskih ukrasa, nakita, predmeta od keramike, gline, špage i papira te prehrambenih proizvoda. Uz zadruge, svoje rukotvorine su predstavili i korisnici Udruge djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Srce.

 

“U ovakvim prigodama mladim ljudima daje se prilika da pokažu što sve znaju i mogu. U sve izložene rukotvorine i proizvode trebalo je uložiti mnogo spretnosti i umijeća, a na sreću, upravo zahvaljujući ovakvim događanjima i projektima, vaš trud neće proći nezapaženo”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

 

Na izložbi su sudjelovale i dvije goričke učeničke zadruge, one iz osnovnih školi Nikole Hribara i Eugena Kumičića.

 

“Prijatelji su mi rekli da je zabavno, pa sam se uključio. Najdraže mi je bilo kad smo izrađivali poculice i naušnice. Volim i doma pomagati tati ili raditi nešto od drva”, rekao je Luka Ćosić iz OŠ Eugena Kumičića.

 

“Volim raditi ukrasne predmete od keramike i otale ukrasne stvari. Za izložbu sam radila mirisne anđele i keramičke pločice s motivom anđela. Sve predmete radimo u školi, a za anđele koristimo staru tkaninu koju dobijemo od doma. Sve što radimo su super pokloni za Božić”, kazala je Erika Novak iz OŠ Nikole Hribara.


Novi europski natječaj za mlade od 15 do 25 godina

Krađa bicikla u Kolodvorskoj