Prijava

Vaša prijava

Šokantan lom noge na školskom natjecanju u košarci


Igrana je pretposljednja minuta 3. četvrtine posljednje od 6 utakmica Gradskog natjecanja srednjih škola u košarci za mladiće kada je došlo do događaja koji je šokirao sve u dvorani Srednjih škola. U brzom napadu Zrakoplovne škole na odbijenu loptu skočio je Kruno Valjak, uslijedio je krivi doskok, čuo se prasak i učenik je ostao nepomično ležati na leđima na parketu. Vidjevši njegovu neprirodno iskrivljenu nogu igrači na parketu su se uhvatili za glavu i povikali – ”zovite Hitnu”!

Suigrači Krune okupili su se oko njega i tješili ga, a on nije pustio niti jedan jauk, iako je bilo očito da se radi o teškoj frakturi potkoljenice. Nastavnik tjelesnog u Zrakoplovnoj školi Krešo pomogao je teško ozlijeđenom učeniku, tako što ga je pažljivo okrenuo na bok da bi u tom položaju nešto lakše podnosio bolove. Tim Hitne medicinske službe stigao je brzo, noga je imobilizirana i učenik je pripremljen za transport, a na izlasku iz dvorane Kruno je s grčem na licu rukom pozdravio još uvijek šokirane košarkaše. Na naše pitanje da li će već danas uslijediti operativni zahvat, dr. Snježana Arbanas je u prolazu kratko odgovorila: ”Najvjerojatnije, ali bit ćemo sigurni tek nakon snimanja mjesta frakture.”

Gradsko natjecanje srednjih škola u košarci za mladiće

Rezultati: ŠŠD Bumbar (Ekonomska škola) – ŠŠD GVG (Gimnazija) 5:33, ŠŠD Velgor (Srednja strukovna škola) – ŠŠD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina) 30:16, ŠŠD GVG – ŠŠD Zrakoplovac 31:23, ŠŠD Bumbar – ŠŠD Velgor 14:24, ŠŠD Velgor – ŠŠD GVG 15:21, ŠŠD Zrakoplovac – ŠŠD Bumbar 13:2 (prekid).

Redoslijed: 1. ŠŠD GVG 6 (3 3 0), 2. ŠŠD Velgor 5 (3 2 1), 3. ŠŠD Zrakoplovac 4 (3 1 2), 4. ŠŠD Bumbar 3 (3 0 3).