Prijava

Vaša prijava

Luka Sedlaček u posljednjim sekundama Goricu doveo pred vrata raja


Dugo na velikogoričkom gradskom stadionu nije bilo takve drame. Utakmica koja je za obje momčadi bila imperativ zbog pozicija i jednih i drugih na tablici, privukla je i solidan broj gledatelja. Gorica je sve do 18. minute imala prividnu terensku premoć sa nekoliko pokušaja od kojih moramo izdvojiti 12. minutu kada je Matošević nakon prodora Španje zamalo ostao u zaleđu. U 15. minuti Sumić je lijepo probio po lijevoj strani, bio neodlučan i akcija Gorice koja je mogla mirisati na mnogo više je propala, a u slijedećem napadu opasno prijeti Šibenik, gdje ubačenu loptu u kazneni prostor domaćih kroti Kahlina.

U 17. minuti zabilježili smo udarac Španje iz prekida sa oko 30 metara koji je zamalo prevario Slavicu koji odbija loptu no nitko od napadača Gorice nije bio blizu za nešto više. Šibenik samo minutu kasnije jednu svoju naizgled bezopasnu akciju pretvara u kazneni udarac. Collins je prevario Muhara na lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor Gorice gdje ona na rubu šesnaesterca pogađa u ruku Husinca, a Lučić malo sa zadrškom pokazuje na jedanaesterac. Udarac sa 11 metara Vukorepe zamalo je ukrotio Kahlina, ali se lopta ipak ušetala u mrežu. Šibenik je nakon nenadanog vodstva bolji i u slijedećih dvadeset minuta utakmice stvara nekoliko izglednih prilika za pogodak. Prva se dogodila u 25. minuti nakon što je pogriješio Babok, no izgledna akcija gostiju završila je ipak u gol autu, u 30. minuti gosti ponovno prijete a udarac sa ruba kaznenog prostora završio je zamalo pored gola. U 34. minuti još jedna prilika za goste odlazi u nepovrat, a šest minuta kasnije gosti nakon pada Slavice traže najstrožu kaznu, ali Lučić koji je bio vrlo blizu samo odmahuje rukom. U slijedećem napadu Gorica ima korner nakon kojeg Serdarušić sa šest metara glavom iz idealne pozicije zamalo promašuje vrata.

Ono što nije zabio Serdarušić u istoj minuti kažnjava Collins koji je pobjegao branićima Gorice i sa oko 12 metara uz istrčalog Kahlinu pogađa vratnicu od koje mu se lopta ponovno sretno vraća u noge, a ovaj puta je bio precizniji i pogodio za 0:2. Dvije minute kasnije Španja je izborio jednu loptu u polju i odlično proigrao Matoševića u šesnaestercu gostiju, Matošević si gura loptu u for, a Rodin mu otvorenim đonom ulazi u stopalo nakon čega napadač Gorice pada, a Lučić odmah pokazuje na još jedan kazneni udarac, ovaj puta za Goricu. Siguran realizator bio je Tatar, a ovim rezultatom se otišlo na odmor. Unatoč tome što je utakmica imala dosta sadržaja bilo je ovo jedno od najlošijih izdanja Gorice u prvom poluvremenu.

U nastavku kao da je na teren izašla nova, probuđena Gorica. Vezna linija je u potpunosti zagospodarila terenom, a prilike su se redale kao na traci. Već u 47. minuti Prskalo je izašao sam pred vratara Šibenika i zamalo promašio, četiri minute poslije Gorica traži pogodak zbog toga jer je igrač gostiju koji je izbacio loptu iz nebranjenog gola bio duboko iza gol linije no suci ostaju nijemi. U 62. minuti još jedna velika prilika kada je Husinec sa dva metra prebacio vrata, a dvije minute kasnije Šibenik u kontri pokušava nešto, ali ubačaj odlazi u prazno.

Gorica u 70. minuti još jednom prijeti no dobiva tek korner. Dvije minute kasnije Matoš odlično sa više od 25 metara pogađa milimetarski u glavu Tatara koji svojim drugim pogotkom u suprotni kut Slavice poravnava rezultat na 2:2. Gorica nakon poravnanja traži pobjedu, a prilike u Matoševića 76., 79. i Malokua u 80. minuti nisu donijele više od stalne opsade gola gostiju. U takvoj utakmici Šibenčanima se bilo teško braniti, a u 86. minuti Rodin zarađuje drugu opomenu koja ga je automatski udaljila sa terena. Trener Gorice sve karte baca u napad i na isteku utakmice ubacuje Sedlačeka umjesto Husinca. Upravo ovaj potez prelomio je utakmicu, a Sedlaček postao junak pogotkom glavom u 95. minuti utakmice nakon odličnog centaršuta Tatara za na kraju vrijednu i zasluženu pobjedu Gorice.

II HNL 20. kolo, igrano 03. ožujka 2017. u 15:00 sati
GORICA – ŠIBENIK 3:2 (1:2)

Velika Gorica, gradski stadion; Gledatelja: 450; Glavni sudac: Josip Lučić – Vinkovci; Pomoćnici: Janić (Ilok) i Ratković (Valpovo); Četvrti sudac: Lovrić (Đakovo);
Crveni karton: Rodin 86′ – drugi žuti karton

Strijelci: 0:1 – Vukorepa (20, 11m), 0:2 – Collins (40), 1:2 – Tatar (43, 11m), 2:2 – Tatar (73), 3:2 Sedlaček (90+5)

GORICA: Kahlina, Husinec (od 90. Sedlaček), Matošević, Muhar (od 74. Smoljo), Španja, Sumić, Prskalo (od 59. Maloku), Matoš, Tatar, Serdarušić, Babok.
Trener: Damir Milinović.

ŠIBENIK: H. Slavica, Bartulović, Vukorepa, Rodin, Musa, Diyoke, Roca (od 77. G. Živković), Maleš (od 87. Bandalo), Brito, Collins, M. Slavica (od 73. A. Živković).
Trener: Stipe Balajić.