Prijava

Vaša prijava

Za vikend starta prvenstvo 1. ŽNL ISTOK


Jače rangirani klubovi su već u punom prvenstvenom pogonu a za vikend startaju i županijski prvoligaši. Zanimljivo, prvi će na scenu u subotu vodeći Turopoljac i drugi Dinamo Hidrel i moglo bi biti iznenađena. Turopoljac pojačan mladim Markom Paradžikom iz Udarnika i povratnikom seniorskom nogometu Dankom Čunčićem ide u Sop na noge Savi.

 

Marko Paradžik iz Udarnika u Turopoljac. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Jesenas je u Kućama u srazu spomenutih u jednom trenutku prilično zaiskrilo a hoće li biti revanšizma? Ne bi smjelo, iz Turopoljca su se javno ispričali i ogradili od nesportskog poteza pojedinca, koji nakon toga više ne igraju. U Savi i Turopoljcu su sigurno razboriti ljudi i vjerujemo da neće biti zle krvi (slikovito rečeno). Među igračima suparnicima ima i prijatelja pa je tako jesenas vratar Ištvanić (nogometaš i lovac) iz Save obećao Ivi Berkoviću iz Turopoljca veprovinu ali bodove ni u kom slučaju.

 

“Znam da će nam to biti možda i najteža utakmica ovog proljeća. Opet, ako moji dečki zaigraju kako znaju i mogu, bodove bi trebali dotegliti u Kuče”– prognoza je trenera Turopoljca Vlade Horvata.

Dinamo Hidrel putuje na sam rub županije u Križ (mnogi u Križu osjećaju se i Moslavcima) gdje ih čeka uvijek neugodna Sloga. Svjestan toga je i trener Hidrela Stiven Žitnik.

 

Uvijek je vatreno na dvobojima Dinama Hidrela i Turopoljca. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

“U kupu smo u 1. kolu pobijedili Vatrogasac (K), u 2. rundi natjecanja minule nedjelje i Lomnicu nakon velikog preokreta gdje smo do 75. minute gubili 1:5 i izjednačili na 5:5 te pobijedili na jedanaesterce. U 3. kolu 19. travnja protivnik nam je Mraclin. U nastavku prvenstva u 16. kolu gostujemo u Križu kod Sloge, jedine momčadi (osim Turopoljca) koja nam je jesenas uzela bod. Ne igra nam Amel Pudić zbog žutih kartona. Konkurencija u momčadi je dobra, imamo dugačku klupu i spremni smo za nastavak prvenstva. Za nas nema teških i laganih utakmica, poštujemo sve protivnike ali sve ovisi o nama i našem pristupu svakom nadolazećem dvoboju. To smo i pokazali u jesenskom dijelu prvenstva kada smo u svakoj utakmici igrali do zadnje minute i do zadnjeg sučevog zvižduka te dokazali da se svaki negativni rezultat može stići”– najavio je utakmicu u Križu Žitnik.

Utakmice Turopoljca i Dinama Hidrela prati veliki broj gledatelja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gore spomenute dvoboje sigurno će sa zanimanjem pratiti Rugvičani. Oni su treći u redoslijedu a imaju sedam bodova manje od Turopoljca i pet od Hidrela. Rugvica je doma veliki favorit protiv Dubrave Vrbovečke i u slučaju kiksa vodećih, eto trojke u borbi za tron umjesto dosadašnjeg dvojca. Osim za prvo mjesto, zanimljive će biti i bitke za ostanak u šestom rangu natjecanja. Najugroženiji su Turopolje i Zvekovac.

Nk Turopolje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U nedjelju Turopolje ugošćuje također ugroženu Meštricu a Zvekovac Bana Jelačića iz Banovog. Svaki eventualni kiks može praktički značiti i oproštaj od lige. Lokalni derbi igra se u Maloj Buni gdje gostuje redizajnirani Jelačić iz Vukovine. Ishod je neizvjestan kao i u Oborovom na lijevoj obali Save gdje igra Vatrogasac iz Kobilića. Momčad predsjednika Ante Marića iz Kobilića pojačana je zimus brojčano ali nejasni su uigranost, kvaliteta i moć. Jesenas su dečki iz Oborova iznenadili u sjevernom predgrađu Velike Gorice, može li se dogoditi revaš? Osmi par 16. kola 1. ŽNL istok su Brcko i Lonja. Igra se na umjetnoj travi u Božjakovini. Sve utakmice strtaju u 15 sati.