Prijava

Vaša prijava

Šibenik i Gorica u još jednoj šok utakmici podijelili bodove


Tek tri tjedna su prošla od prve utakmice nastavka u proljeće kada je u gotovo identičnoj utakmici Gorica preokrenulo prednost Šibenčana 0:2 u svoju korist u posljednjim trenucima utakmice. Danas identična utakmica, ali na Šubičevcu. Gorica je već u prvih petnaest minuta vodila 0:2. Prvo je Serdarušić u 9. minuti sapleten na udarcu desetak metara od Slavice, a Španja je bio siguran za 0:1, da bi samo pet minuta kasnije Gorica nakon prekida i skretanja lopte glavom Serdarušića vodila 0:2. Šibenik je bio skroz otvoren za katastrofu, a momčad trenera Milinovića bez previše ideja u napadu, ali u čvrstom bloku u obrani nisu dopustili domaćima ništa ozbiljnije pred Kahlinom.  U 44. minuti Gorica ipak u tri poteza matira obranu Šibenika, a lopta na gol liniji pogađa u ruku jednog domaćeg igrača ali Zeko Pivač se nije usudio pokazati na kazneni udarac. Gorica je u drugoj utakmici zaredom teško oštećena nakon što je u prethodnoj utakmici Dugopolje također izjednačilo iz nedozvoljene pozicije koja nije dosuđena za Goricu.

Nije taj nedosuđeni jedanaesterac nakon prvih 45 minuta izgledao kao nekakva presudna pogreška, jer po igri ništa nije davalo naznaka da bi Šibenik mogao ozbiljnije zaprijetiti Gorici. U nastavku domaći se dižu, a gosti iznova neshvatljivo prepuštaju sredinu terena domaćinu, koji uspijeva smanjiti u 57. minuti. Od Gorice ništa što bi zapamtili nismo vidjeli u drugih 45 minuta, a niti Pejić niti Rašić nisu napravili nikakav pomak zamijenivši danas gotovo neprimjetne Matoševića i Prskala, već su se uklopili u sivilo napadača Gorice, gdje su tek Maloku i Španja odskakali borbenošću i agresivnošću, što je itekako trebalo momčadi Gorice u ovoj utakmici. Kako to uvijek bude, kazna je stigla u 90. minuti, kada je Matoš izgubio jednu čistu loptu na centru i izbacio svojih pet igrača iz igre, obzirom da je Gorica krenula visoko u napad, što je iskoristio Roca, koji je odapeo sa više od 30 metara i iznenadio nespremnog Kahlinu te izjednačio rezultat. Tek nakon poravnanja Gorica se trgnula i u tih nekoliko minuta produžetka stvorila više situacija u kaznenom prostoru Šibenika nego čitavo drugo poluvrijeme, no do kraja se rezultat ipak nije mijenjao. Nakon što je Gorica zasjela na vrh druge HNL ovo je već druga utakmica u nizu bez pobjede i u Gorici nikako ne mogu biti zadovoljni ovakvim raspletom, a želi li se napraviti nešto više momčad mora početi više vjerovati u sebe i svoju kvalitetu.

 

II HNL 24. kolo
ŠIBENIK – GORICA 2:2 (0:2)

Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja 300; Sudac: Ivan Zeko-Pivač – Osijek

Strijelci: 0:1 Španja (10, 11m), 0:2 Serdarušić (14), 1:2 G. Živković (57), 2:2 Roca (90)

ŠIBENIK: H. Slavica, Bartulović, Vukorepa, Bandalo, Musa, G. Živković (od 72. Roca), Diyoke, Maleš (od 72. M. Slavica), Banić (od 46. Brito), Collins, A. Živković.
Trener: Zoran Slavica.

GORICA: Kahlina, Husinec, Matošević (od 70. Rašić), Jančetić, Španja (od 83. Radoš), Maloku, Smoljo, Žutić, Prskalo (od 65. Pejić), Matoš, Serdarušić.
Trener: Damir Milinović.