Prijava

Vaša prijava

Učeničke zadruge izradile uskršnje predmete za prodajnu izložbu


U prostorijama Zagrebačke županije okupilo se danas 13 zadrugara, predstavnika učeničkih zadruga, kako bi na prigodnoj uskršnjoj prodajnoj izložbi pokazali i prodali predmete koje su sami izradili.

“Naša tema je Turopoljski lug. Pripremili smo ptičice, pisanice koje su izradili modelari, keramičari i likovna grupa. Imamo i sekciju kukičanja, oni su izradili torbice za mobitele od konca i vune te sovice, mačkice i zečeke od stare tkanine. Novce od prodaje radova ćemo potrošiti za kupnju novih knjiga u našoj školskoj knjižnici”, objasnila je Erika Novak iz Učeničke zadruge Breza Osnovne škole Nikole Hribara.

04.04.2017. Zagreb – Uskršnja prodajna izložba učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr

U Zagrebačkoj županiji djeluju 32 učeničke zadruge, a dvije od njih su u centrima za djecu s posebnim potrebama. Rad zadruga pomaže i Zagrebačka županija, a ove godine u tu svrhu osigurala je 130 tisuća kuna.

“Učeničke zadruge Zagrebačke županije su najaktivnije u cijeloj Hrvatskoj. Djeca rade ukrasne i uporabne predmete doslovno ni iz čega. To su mali umjetnički radovi. Kroz učeničke zadruge mi stvaramo male menadžere jer oni ni iz čega naprave proizvod koji su sami stvorili i plasiraju ga na tržišta te tako stvaraju nove vrijednosti”, objasnila je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

“Tu je uloženo puno truda i rada, kreativnosti i znanja. Mi se zahvaljujemo djeci na trudu i radu, ali i učiteljima koji ih vode i usmjeravaju na pravi put”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

04.04.2017. Zagreb – Uskršnja prodajna izložba učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Foto: Petra Rožić/Cityportal.hr