Prijava

Vaša prijava

Humanitarna akcija i jeftine stvari privukle Goričane na još jedan Buvljak


Odjeća, obuća, igračke, oprema za djecu, nakit i torbe. Sve po cijenama i do nekoliko puta manjim nego u dućanima. Naravno, radi se o novom VG Buvljaku koji već godinu dana organiziraju Buvljakuše. I danas je u Osnovnoj školi Eugena Kumičića stvari koje ne trebaju nudilo 30-ak izlagača, a posebnu humanitarnu dimenziju svemu dala je prodaja adventskih vjenaca, šiba i božićnih dekoracija. Sve su to izradila djeca i tete iz goričkih vrtića, a na Buvljaku se nudilo za simboličnu donaciju.

“Došli smo vidjeti ponudu i poduprijeti ovu humanitarnu akciju i super je, kao i svaki put. Pronašla sam jedan neobičan adventski vjenčić, ali svatko tu može pronaći nešto za sebe”, komentirala je posjetiteljica VG Buvljaka Ana.

Ovo je prvi put da sudjelovanje na Buvljaku plaćalo, ali kotizacija od 30 kuna po izlagaču namijenjena je u humanitarne svrhe. Osim toga, Buvljakuše su organizirale prikupljanje hrane, igračaka, slatkiša i higijenskih potrepština za ljude slabijeg imovinskog statusa.

“Blagdanski buvljak nam je uvijek nekako najbolji. Ljudi su otvorenijeg srca i darežljiviji oko Božića i blagdana Svetog Nikole”, ispričala je Buvljakuša Sandra Barić i dodala kako su buvljaci idealan način da za malo novaca kupite brendiranu odjeću koju si inače ne bi mogli priuštiti.

Galerija fotografija