Prijava

Vaša prijava

Zamjenik župana Hrvoje Frankić ugostio Ines Grdenić


Goričku karatisticu Ines Grdenić u prostoru Zagrebačke županije ugostio je zamjenik župana Hrvoje Frankić. Povod za prije bilo je osvajanje brončane medalje na Europskom prvenstvu održanom u Rusiji početkom veljače. Na natjecanju je nastupilo oko 956 natjecatelja iz 44 europske zemlje.

„Stvarno sam jako zadovoljna. Ovo je moja prva medalja u ovom uzrastu. Želim se zahvaliti svojim trenerima Ranku i Goranu Živkoviću, svojim roditeljima i bratu s kojim treniram. Svi oni bili su mi velika potpora, a nadam se da će to biti i ubuduće. Velika mi je čast biti ovdje i zahvaljujem se na pozivu“, rekla je Ines.
Mlada Goričanka priprema se za Svjetski kamp koji će se u lipnju održati u Umagu, a nakon toga počinje pripreme za nastup svoj novi nastup na europskom prvenstvu koje će se u veljači održati u Danskoj.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veliku zaslugu za njezine rezultate, uz obitelj, ima i njezin trener Goran Živković. Kako kaže, iza ovog rezultata stoji puno rada i odricanja. Ines trenira sedam do osam puta tjedno, a uz to studira i pravo.

„Ona je mlađa seniorka i pred njom je još puno rada. Naš zajednički cilj je nastup na olimpijskim igrama za šest godina. Možda je prerano očekivati da nastupi u Tokiju, ali bi za šest godina to trebalo biti to“, dodao je.

U Karate klubu Velika Gorica nemaju razloga za strah, uz Ines, polako stasa cijela jedna generacija sportaša.

„Članovi Karate kluba Velika Gorica u zadnjih šest godina osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima. Ines je ih osvojila četiri, Igor Vrban dvije, a Kristijan Obrazović jednu. Imamo dosta široku bazu mladih članova i siguran sam da će još biti dobrih rezultata. Uz Vrbana i Obrazovića, puno očekujemo i od Petra Oreškovića, Mie Mijović, Lucije Kirinić, Katije Brajice i Mihaela Potočkog“, objasnio je trener Živković.

10.04.2018. Zagreb – Prijem Ines Grdenić u Zagrebačkoj županiji. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Svoje zadovoljstvo uspjesima goričke karatistice nije krio niti zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je mladoj sportašici predao poklon paket sportske opreme.

„Ines je dobar primjer predanog rada, kako nje osobno tako i obitelji, trenera i cjelokupnog sustava. Zagrebačka županija izdvaja blizu 6,8 milijuna kuna za sport, na našem području nalazi se 200 objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti, imamo registrirano preko 600 sportskih klubova, a tu je i veliki broj kvalitetnih sportskih djelatnika, koji uz dobru financijsku pomoć uspijevaju sve to pretočiti u kvalitetne rezultate“, istaknuo je zamjenik župana.