Prijava

Vaša prijava

Branitelji se pripremaju za svoju važnu obljetnicu


Kako bi okupljanje branitelja s područja Zagrebačke županije 30. lipnja ove godine u Dugom Selu bilo na najvišoj organizacijskoj razini, oformljen je peteročlani operativni tim koji će na sebe preuzeti sve logističke i provedbene zadatke i obaveze. Potom je na sjednici članovima Odbora prezentiran hodogram aktivnosti koji će se i ove godine sastojati od polaganja vijenaca i paljenja lampaša na spomen obilježju hrvatskim braniteljima na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom, postavljanja izložbe ratnih crteža Ivana Lackovića – Croate „Crno i crveno“ u Dugom Selu te same centralne svečanosti.

Također, članove Odbora zanimalo je kada mogu očekivati rezultate Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata u 2018. godini kojeg je Zagrebačka županija bila raspisala od 5. ožujka do 5. travnja ove godine. Radi se o natječaju vrijednom 500 tisuća kuna čiji je cilj jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Osim navedenog natječaja, članove Odbora interesiralo je i ima li još uvijek slobodnih mjesta za bolničko liječenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od psorijaze u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Ivanić-Gradu. Naime, Zagrebačka županija već petu godinu za redom financira ovaj program za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze, a ove godine je za tu svrhu osigurano 583.500 kuna.