Prijava

Vaša prijava

FOTO Velika Gorica u znaku mladih


Turneja radosti Sportskih igara mladih okupila je dana veliki broj goričkih osnovnoškolaca koji su odlučili odmjeriti snage u graničaru i atletici. Među natjecateljima je vladalo veliko uzbuđenje. Upitali smo predstavnike ekipa koje će nastupiti u graničari kakva su očekivanja. „Za ovo natjecanje pripremali smo se na tjelesnom i mislim da ćemo jako dobro proći, dosta smo dobri kao ekipa“, objasnila nam je Antonija iz Osnovne škole Eugena Kvaternika.

Bilo je i onih koji su se držali one stare važno je sudjelovati, a ne pobijediti. „Mislim da ćemo biti dobri. Plasman nije bitan, važno je da se dobro zabavimo“, rekla nam je Katja iz OŠ Eugena Kumičića.

U utrci na 60 metra nastupile su Lucija i Monea. Obje vole trčati, s tim da prva trenira atletiku, a druga ne. „Nadam se da ću pobijediti, a ako ne nema veze. Važno je da se zabavimo“, istaknula je Monea.

13.04.2018. Velika Gorica – Turneja radosti. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr.

Sportske igre mladih u Velikoj Gorici okupile su oko 400-tinjak osnovnoškolaca iz Velike Gorice i okolice. Natjecali su se učenici od 1. do 4. razreda, a sportsku priredbu posjetila su i djeca iz goričkih vrtića.

„Turneja radosti ove godine obići će 20 hrvatskih gradova, a u sklopu nje djeca će se natjecati u graničaru i atletici. Pobjednici će se direktno plasirati na državnu završnicu u Splitu. U 22. godine održavanja Sportskih igara mladih kroz naš sustav je prošlo više od 1,2 milijuna djece. Ovo natjecanje nastalo je u Hrvatskoj i polako se proširilo u nama susjedne zemlje, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Dobili zahtjeve za širenje i u druge zemlje, koje žele primijeniti naš model sporta i edukacije za najmlađe“, istaknula je Tihana Butorac, glasnogovornica Sportskih igara mladih.

13.04.2018. Velika Gorica – Turneja radosti. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr.

Otvorenje ove velike sportske manifestacije nisu propustila niti dvojica goričkih zamjenika gradonačelnika. „Sretni smo i ponosni, posebice radi naših najmlađih. Kada pogledate njihova lica vidite radost, koja jasno pokazuje koliko je njima stalo i koliko su željno iščekivala ovaj današnji dan. Moramo zahvaliti Sportskim igrama mladih što je izabrala naš grad. Mi smo uvijek podržavali ovakve akcije i podržavat ćemo ih i ubuduće“, poručio je Krešimir Ačkar.

Svoje zadovoljstvo nije mogao skriti niti Ervin Kolarec. „Izuzetno sam ponosan i sretan kada vidim naše brojne mlade sugrađane, koji su se okupili na ovim Sportskim igrama mladih. Oni danas potvrđuju i dokazuju da je Velika Gorica grad sporta“, naglasio je Kolarec.

Galerija fotografija