Prijava

Vaša prijava

Održan 2. Sajam informiranja mladih


U Etno naselju Novo Čiče održan je 2. Sajam informiranja na kojem su se mladi mogli informirati o aktivnostima udruga i institucija koje rade s mladima i za mlade. Ove godine predstavilo ih se 10, a među njima je bila i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perišina. Upravo ovaj štand u velikom broju privukao je mlade zaljubljenike u zrakoplovstvo.

17.04.2018. Novo Čiče – Sajam informiranja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Vidi se da su djeca zainteresirana, čini im se zanimljivo i reakcije su pozitivne“, rekao nam je Dražen Oršulić, učenik Zrakoplovno tehničke škole.

Upitali smo ga utječe li na to i program subvencioniranja školovanja od strane Ministarstva obrane Republike Hrvatske te nabavka novih borbenih zrakoplova.

„Da. Ja i kolega smo potpisali ugovor, a i škola nam omogućava napredak i siguran posao nakon završetka školovanja. Sve to zasigurno pridonosi povećanju interesa mladih za školovanje u našoj školi. Preporučio bih mladim da je upišu jer je jedna specifična i posebna škola“, dodao je Dražen.

17.04.2018. Novo Čiče – Sajam informiranja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Na štandu Mreže udruga Zagor iz Zaboka mladi su između ostalog mogli saznati kako alkohol i droge utječu na percepciju čovjeka. Posebne naočale uspješno su im dočarale situaciju u kojoj se nalazi čovjek pod utjecajem alkohola od 3 promila.

„Ovaj projekt provodimo u srednjim školama s učenicima trećih i četvrtih razreda. Djelatnici MUP-a drže im predavanje i govore im o statistikama vezanim uz mlade i alkohol. Nakon toga uz naočale pokušavaju riješiti neke jednostavne zadatke te tada najbolje vide koliko su njihove sposobnosti onemogućene pod utjecajem alkohola“, objasnio je Bojan Bjelja, Mreža udruga Zagor.

17.04.2018. Novo Čiče – Sajam informiranja. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr