Prijava

Vaša prijava

Tour de Tur okupio preko 400 biciklista


 

Veliki broj biciklista pohrlio je na sedmo izdanje najveće goričke biciklističke manifestacije. Kafići u centru grada bili su puni zaljubljenika u vožnju na dva kotača, koji su svoje aluminijske i karbonske ljubimce ponosno parkirali ispred njihovih terasa. Tour de Tur ove godine privukao je preko 400 biciklista koji su odmjerili snage u tri kategorije Tourist, Pro Tourist i XC.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Ova trka poznata je što je na pola puta između biciklijade i utrke, imamo dijapazon od rekreativaca do profesionalaca. Tour de Tur se etablirao i jako je popularan među biciklistima. Danas je nastupilo i nekoliko zvučnijih imena iz svijeta biciklizma, a došli su nam i gosti iz Vukovara i Slovenije.“, rekao nam je jedan od organizatora utrke Saša Lisec.

Među biciklistima bilo je i dosta natjecatelja iz Zagreba koji su svratili u Turopolje kako bi testirali svoje mogućnosti i provozali se prekrasnim krajolikom Vukomeričkih gorica.

„Danas se natječemo u najtežoj kategoriji i očekujemo dobar rezultat. Pomagat ćemo si i najvažnije je da sretno stignemo do cilja“, rekao nam je Bruno iz Zagreba.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Njegov sugrađanin Danijel potegnuo je s Črnomerca kako bi nastupio na Tour-u. Kako kaže, biciklira od kak se rodio i jako mu se svidjela staza po kojoj je vozio.

„Svaki dan vozim bicikl i ne odustajem od ovog sporta. Nema stajanja, dok smo zdravi i mladi trebamo podržati ovakve manifestacije“, poručio je naš sugovornik.

Bilo je i onih koji se nisu došli natjecati, već samo uživati u lijepom vremenu i dobrom društvu.

„Došao sam malo biciklirati i družiti se s ljudima i to je to. Ja sam van najveći amater, tako da mi uopće nije bitno tko je prvi tko zadnji. Bitno je uživati. Ovo mi je prvi put da sam ovdje“, otkrio nam je Mario, koji je u Goricu došao u pratnji prijateljice.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Na startu smo susreli i jednog našeg sugrađana. Josipu je ovo bio četvrti nastup, a natjecao se u svim kategorijama.

„Svake godine sam tu i uživam. Ovaj put odlučio sam nastupiti u kategoriji Tourist, jer je kraća i lakša. Sve je super i pohvalio bih organizatore“,  istaknuo je naš sugrađanin.

Ukupni pobjednik i pobjednik u kategoriji Pro Tourist je Ivan Bratić iz Biciklističkog kluba Dinamo.

„Čestitao bih svima koji su sudjelovali, a naročito svojim konkurentima na fer i poštenoj borbi. Od početka se išlo jako. Na par hupsera bila je takva situacija da su dečki otpadali, ali nas šest uspjelo je završiti utrku. Na ulasku u grad bilo je malo taktiziranja, a završnica je bila tehnički zahtjevna. Prije utrke provezao sam se tim djelom i znao sam što me čeka. Zadnjih 500 metara ubrzao sam i nitko me nije ispratio te sam zadnju šikanu uspješno prošao i osigurao si pobjedu“, objasni nam je Ivan.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

No, svega ovog ne bi bilo da nije vrijednih ljudi iz organizacije ove utrke, koji iz godine u godinu ulažu velike napore kako bi je učinili što boljom i atraktivnijom. Ne treba zaboraviti niti doprinos goričkih volontera koji su svoje slobodno vrijeme utrošili kako bi ova velika manifestacija prošla u najboljem mogućem tonu.

„Ovo mi je prvi put da sam ovdje i nije mi bilo teško izdvojiti dio svog slobodnog vremena kako bi pomogla u organizaciji. Svi su dobro raspoloženi, vrijeme nam je naklonjeno i sve je super organizirano. Ova manifestacija šalje dobru sliku o našem gradu, potiče mlade ljude na zdrav život i druženje te boravak u prirodi“, rekla nam je volonterka Paula.

29.04.2018. Velika Gorica -7. Tour de Tur. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Galerija fotografija